En Uygun Konut Kredisi

Uygun Konut Kredisi

Uygun Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Marmaris Gönenç Emlak Şirketi en uygun konut kredisi almak için nelere dikkat etmeli ve ne yapmalı konulu makaleyi gayrimenkul piyasası ile paylaştı. Genellikle gerek internette gerek bankalarda, satılık ev almak üzere çoğunlukla uygun faiz oranlı paketlerin arayışına gireriz. Çünkü, kira sorunundan kurtulmak için bulmaya çalıştığımız uygun konut kredisi bulmayı isteriz. Zira onun masraflarını maddi bakımdan aza indirmeyi herkes ister. Ancak bu kredinin karşılığı vardır. Esasında Mortgage, ipotekli kredi anlamına gelir. Sonuçta satın alınan ev için ipotekle işlem yapılır. Bilhassa Amerika’da yaygın olan ve ülkemizde de hızla gelişen  sistem olduğunu belirtelim.

Yasa Benimsendi

Genel olarak Mortgage sistemi sayesinde ortalama 30 yıl gibi vade ile ev alınması sağlanıyor. Sonuçta kira öder gibi gayrimenkul alınabiliyor. Ülkemizde ise 2007’de çıkan yasa sayesinde milyonlarca kişi ev sahibi olmuştur. Elbette makul olan mortgage, bankanın kendi içinde aldığı kararlara oluşur. Sonrasında aile bütçesine göre yapılan hesaplamalar doğrultusunda onaylanır.

Uygun Konut Kredisi

Yakın zamanda böylesi tip krediyi kullanarak  satılık ev almak düşüncesine sahipseniz, şüphesiz daha önce belirtildiğimiz bilgiler yararlı olacaktır. Sonuçta Kredi kartı öncelikli olmak üzere tüketici kredisi kullanıldıysa, ödemeleri günü gününe yapmak gerekir. Aksi takdirde kredi puanı negatif şekilde etkilenecektir, Bu durumda tercih edilen kredinin alamamaya neden olur. Elbette uygun olanı ararken, yanlış yapılandırılan ödeme planıyla aile bütçesini dara sokmayın. Eğer sizin harcamalarınız kredinin üzerinde ise, çekeceğiniz tutarın limitini aşağı indirmelisiniz. Veya ödeyebileceğiniz şekilde planlama talep etmelisiniz. Genel olarak bankaların ödeme planı sonrası için bütçelerini zorlayan nedenlerle karşılaşılır. Esasında ödeme planına göre ev arayışında olmak daha doğru tercih olacaktır.

Konut Kredisi ve Banka Geçmişinizin Önemi

Mesela bankalarla geçmişiniz bulunmuyorsa size kredinin çıkma olasılığı neredeyse yok gibidir. Şayet uygun faiz oranlarına sahip fırsat arıyorsanız, ilk yapılması gereken, bankalarla arada bir bağ kurmaktır. Aslında hangi banka şubesiyle çalışıldığından çok, bankalar kurulunda hareketli bulunan hesap önemlidir. Başlangıç olarak seçenekleri iyi uygulamanın yolu öncelikle kredi kartı edinmektir. Örnek olarak nakit yapılacak ödemeleri kart üzerinden yapmak avantaj sağlar. Çünkü ödemeleri bankaya yapmak gerkli ilişkiyi kurmayı sağlayacaktır. Bu durum kredi sicilini de pozitif yönde etkiler. Sonuçta uygun konut kredisi ararken muhakkak yapılması gereken piyasa araştırması ile karşılaştırma yapılmasıdır.

Medya İrtibat: 0532 3120116- 0252 4133090

Uygun Konut Kredisi

One Reply to “En Uygun Konut Kredisi”

Bir yanıt yazın