Ev Değeri Nasıl Artar

Ev Değeri

Ev Değeri Hangi Durumlarda Artar?

Yatırım amacıyla alınan taşınmazda ev değeri artması onu satarak veya kiralayarak kazanç elde etme düşüncesi oldukça caziptir. Diğer yandan içinde yaşama amaçlı aldığınız evin beklediğinizin üzerinde kıymet kazanması önemlidir. Bunu değerlendirmeniz oldukça kazançlıdır. Hangi durumlarda ev değeri nasıl artar diye Muğla bölgesinde faaliyet gösteren Gönenç Emlak bunu araştırdık. Sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedik. Piyasaya göre her sene belirli oranlarda satılık ev fiyatları artış gösterse bile, çevresel gelişmeler yanında sizin mülk kıymetinin artması için yapacağınız katkınızın önemi büyüktür. Konu hakkında yapılacaklar nelerdir hep birlikte görelim.

İyileşmiş Çevre Koşulları

Değer artımında en önemli etken çevre koşullarıdır. Mesela evinizin yanına yapılan metro istasyonu zamanla değerini artıracaktır. Çevre düzenlemesi, yeni park açılışı, alışveriş imkanlarının çoğalması, sosyal, spor faaliyetlerinin gelişmesi evinize pozitif etki yapar. Kaldığınız semtin görüntüsünü değiştirecek yeni alt yapı çalışmaları yapılmakta ise gelişmeleri izleyin. Mesela sokaklarda Arnavut kaldırımları döşenirse, çocuk parkı ve kreş açılmışsa, ağaçlandırma yapılmışsa, kablolu TV altyapısı var ise olumludur.  Doğal gaz hattı döşenmiş ise evinizin kıymeti şüphesiz yükselmiştir.

Biraz Tadilat Gerekli

Dileriz konut sahibi oldunuz. Elbette değerinin artmasını istiyorsanız her şeyi belediyeden beklemeyelim. Yapılacak tadilatların evin kıymetinin artıracağını gözden kaçırmayın. Yapılacak masrafı en baştan göze almalısınız. Önce temel eksiklikleri gidermekle işe koyulun. Bunların en önemlileri ısınma-serinlemedir. Isıtma sistemi yoksa petek döşetip kombi almak evinize artı değer katar. Pencerelerde ısı yalıtımı yoksa evi alacak, kiralayacak kişide olumsuz etki yapar. Siz bu eksikliği giderirseniz durumu lehinize çevire bilirsiniz. Kaldı ki böylece (EKB)  Enerji Kimlik Belgesi statüsünde sınıf seviyesinin yükselmesi desteklenir.

Ev Değeri Artırılabilir

Muğla bölgesi yazları sıcak geçen bölgemizdir. Isınmak kadar serinlemenin de yaşam kalitesindeki önemini göz önünde bulundurarak evinize klima takabilirsiniz. Başka diğer temel ihtiyaç, hiç kuşkusuz güvenliktir. Diyelim ki eviniz alt katlarda yer alıyor. Pencerelere takacağınız estetik görünümlü demir parmaklıklar evinize oldukça değer kazandırır. Ayrıca tadilat listenizin başında olabilecek diğer ayrıntı güvenlik desteği olarak çelik kapıdır. Unutmayalım ev değeri artması satış avantajınız yükselecektir.

Medya İrtibat: 0532 312 0116-02524133090

Ev Değerri

One Reply to “Ev Değeri Nasıl Artar”

Comments are closed.