Kiralık Evler Fiyatları

Fiyatlar Uçtu

Gönenç Emlak Şirketi tarafından Marmaris emlak piyasasında kiralık evler fiyatları sürekli yükseliyor ve konut bulmak güçleşiyor açıklaması geldi. Memur tayinleriyle beldemize gelenler şok yaşıyorlar. 2.000-2500-TL aylık ödemeli kira fiyatlarını duyanlar şaşkınlık içinde. 2+1 yaklaşık 60-80 m2 metraja sahip evler 1500-TL  fiyat etiketi taşıyor. Marmaris kiralık ev piyasasında bulabilenler şanslı.

Kira Fiyatları Neden Yüksek?

Tamamen piyasa kurallarıyla açıklanabilir. Arz talep fiyatları belirliyor denilebilir. Marmaris 30 yıl öncesinde 5.600 kişi nüfusuna sahipti. Birkaç yıl önce yapılan adrese dayalı kayıt sistemine göre nüfusumuz 98.000 oldu. İmar çalışmalarında gelişmeler ardından yapılaşma hızlandı ve merkezde satılık parsel kalmadı. Tek tük parseller hisseli, suyu bulunan, sorunlu veya piyasa rayiç değeri üzerinde fiyatla satılanlar. Münferit olduğundan geneli etkilemiyor. Gelen çok. Yani talep yüksek. Arz ise sabit seviyesine yakın. Kronik daralma var. Herkes evine yerleşti. Tayin, ölüm, satış haricinde sadece kentsel dönüşümle boşalan evler var. Sorunun şimdilik çözümü yok. Talep arttıkça fiyat yükselmeye devam edecek. Parametrelerde değişiklik olmadığı taktirde Marmaris kiralık evler fiyatları için gerileme beklenmiyor.

Ne Zaman Konut Kiralanır?

Yaz mevsiminde şansınız %1 kadar az seviyede. Kira tutarı önemli değil ise sorun yok. Örneğin 1+1 aylığı 4.000-TL Yıllık peşin ödemeyle kiralık rezidans bulmanız her mevsim mümkün. Orta direk, çalışan kesim için sürekli ikameti düşünen aileler 1000-1500-Türk Lirası ödemeli evleri kasım-şubat aylarında bulabilir. Belirtilen aylar konut kiralamada en uygun zamandır.

Günlük Kiralık Konutlar

Bu tip eşyalı kiralık evler kiraya verilmektedir. Kiraya veren Emniyet Müdürlüğü’ne evde kalanların kimlik bilgilerini bildirmekle yükümlüdür. Kazanılan kira geliri için beyana tabidir. Evin elektrik, su, temizlik konusu özel servis gerektirir. Emlak şirketleri ilgisi dışında olan konu genellikle tekil şahıslar tarafından yapılır.

Turistik Konaklama

Pek çok aile otel ortamı yerine ev yaşamını lanse eden konutlarda tatilini değerlendirmek ister. Bazı turizm firmaları talebe yönde sunum yapmaktadır. Apart oteller gelen talepleri kazanmaya yönelik ihtiyacı karşılar. 2+1 veya 1+1 apart ünitelerine ilgi vardır. Turistik tesisler ise, her şey dahil konseptiyle misafir kabul etmektedir.

Yazarın Notu : 2023 yılında fiyatlar genel anlamda %400 artmıştır.

İrtibat : 0532 312 01 16

Marmaris Kiralık Evler

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Kiralık Evler Fiyatları”

Comments are closed.