Kiralık Gayrimenkule Yatırım

Gayrimenkule Yatırım

Gayrimenkule Yatırım

Fırtına, kasırga, su baskını, tıkanmış tuvaletler, patlayan su ısıtıcıları ve benzeri muhtemel sorunlar olduğundan kiralık gayrimenkule yatırım risklidir. Böyle şeyler gayrimenkul yatırımında öngörülemez. Olurlarsa, sabırlı olmanız, durumu doğru ele almanız gerekir. Özellikle doğal afetler böylesi durumlardan kaçınmak üzere alınabilecek çok daha az önleyici tedbirler vardır. Sel, seylap, yer kayması, deprem gibi doğal afetler gayrimenkulünüze zarar verebilir. En doğrusu, kiralık emlak yatırımı amacıyla aradığınız herhangi alandaki doğal tehlikeleri araştırmaktır. Kasırga, sel, deprem, hortum, heyelan ve diğer aşırı olayların riskleri, olasılığı hakkında bilgi edinin. Riskleri azaltmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenlerle taşınmazın sigorta yaptırılması gereksinir.

Kiracı Hasarları

Kiracılar tarafından hasar, kasıtlı hatta kötü niyetli olabilir. Her mülk sahibinin sıkıntısı herhangi nedenden ötürü hoşnutsuz olduğundan mülke zarar veren kiracıdır diyebiliriz.. Hoşnutsuz kiracı, mülkünüzde hasara neden olması mümkündür. Onlardan beklenebilecek zararlardan bazıları, duvarlarda grafiti, yırtık, lekeli kilimler, kırık pencereler, kapılar, parke zeminlerde çizikler, sigara yanıkları, duvara delinmiş delikler, huysuz kiracınızın düşünebileceği diğer zarar verici davranışlardır. Zararları kimin ödeyeceği sözleşmede açıkça belirtilmelidir. Yatırım açısından belirttiğimiz hususlar göz ardı edilemez.Önlem olarak evi Noteden tutanakla teslim etmek ve bloke edilmiş banka hesabındaki depozit olabilir.

Sorunsuz Kiracı Bulmak

Kiralık gayrimenkule yatırım yaparken ev sahibinin kiracılarla karşılaştığı tüm sorunlar, araştırma süreciyle ortadan kaldırılabilir. Kiracıyla kiranın zamanında ve eksiksiz ödeneceği kontrata yazılmalıdır.. Kötü kiracıyla, mülkünüzün durumu hakkında endişe duymanız izin verilir. Başlangıç olarak, olası kiracınızdan her zaman kişisel, mesleki, finansal bilgilerini kapsayan başvuru formu doldurmasını istemelisiniz. Onlarla kira sözleşmesini dikkatlice gözden geçirin. Hatta son kiralamış olduğu evin mülk sahibinden referans talep edin. Tüm kuralların tamamen anlaşıldığından emin olun. İşler yolunda gitmiyorsa, kira sözleşmesini imzalamamak, vazgeçmek daha iyidir. Kirasını zamanında ödeyen, her şeyi temiz, düzgün çalışır durumda tutarak evleriyle, bahçesiyle gurur duyan, mülke kendi mülkü gibi davranan iyi kiracılar mutlaka bulabilirsiniz.

Kiracılardan Kira Tahsilatı

Gecikme durumunda kirayı ödemeyen, sizi bu nedenle aramayan kiracılarınız muhtemelen olabilir. Ev sahibi olarak, zaman zaman sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Kiralamaya başlamadan önce kendinize kiracılarınızla yüzleşme konusunda rahat olup olmadığınızı sorun. Ev sahibi olarak durum değerlendirmesi yapmanız gerekeceğini unutmayın. Örneğin, altı aydır kiracınız olduğunu, bir aydır kirayı ödemediğini düşünün. Yedi gün boyunca ondan bildirim almıyorsanız sorun vardır.. Kiracıyı aradığınızda size 7 gün daha ödeme yapamayacağını söylüyor. Bu durumlarda, kiracının tahliye sürecini başlatmak üzere karar vermenız gerekecektir. Kiralık gayrimenkule yatırım yaparken karar vermekten ve kararınızın doğruluğundan emin olun. Sözleşmeyi avukatınıza hazırlatmayı önemseyin. Sonuçta sıkıntı olduğunda gideceğiniz adres orasıdır.

İrtibat: 0532 312 01 16

Kiralık Gayrimenkule Yatırım
Marmaris Emlak

One Reply to “Kiralık Gayrimenkule Yatırım”

Comments are closed.