Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut Kredisi Faizleri seviyesi?

Bankalar Geneli Konut Kredisi Faizlerin Oranlarının Durumuna bakalım Güney sahillerinin Gönenç Emlak Şirketi konut kredisi faiz oranları seviyesi ile talep üzerindeki etkisi ve yeni Marmaris satılık ev fiyatları hakkında bilgi veriyor.

Düşük Faiz Oranları

Konut kredisi veren tüm banka şirketlerinin teklifleri analiz edildiğinde, ortalama konut kredisi faizi oranının yüzde 1,15 kabul edelim. Bu durumda piyasa ile en iyi emlak kredisi veren bankalar arasında yüzde 0,13 puanlık fark oluşuyor. Bu faiz farkı 150 bin TL ve 10 yıl vadede değerlendirildiğinde, toplam faiz ödemesinin 16 bin TL üzerinde fark oluşuyor. Bu fark bize en uygun bankayı araştırmanın ne kadar önemli olduğunu gösterir. 1.00 ya da altında seviyeler ise bize, avantajla kazanılanları yansıtır.

Merkez Bankasının Etkisi

Merkez Bankasının (MB) 2016 yılı faiz koridoru bandında üst üste yapmış olduğu indirimler, konut kredisi faizi oranlarının düşmesinde etkilidir. İlerleyen zamanlarda MB faiz koridorunda indirim yapmaya devam etmesi durumunda, oranların da düşmesi bekleniyor.Beğendiği evi fiyatlar artmadan satın alan kişiler, kredisini daha sonra yapılandırma yapabilir.

Faiz Oranları Piyasa Etkisi

Türkiye ‘de, 2005-2015 yılları arasında konutların fiyat ortalaması neredeyse yıllık %10’un üzerinde bir artış sergilediği görülüyor. Durum böyle olunca, sabit faiz oranı ödemesi sabit kalırken ev ve kira fiyatları günden güne artıyor. Ayrıca yüksek olarak kullanılsa bile, yasal olarak kalan ana para üzerinden vadesine göre yüzde 1 ile yüzde 2 arasında ceza ödemesi yapılır. Faiz oranı güncel oranlara çekilebiliyor. Bu sebeple kendisine, bütçesine uygun ev bulanlar, faiz oranlarının düşmesini beklemeden evini alabilir.

En Uygun Oranını Bulmanın Yolu

Ülkemizde yaklaşık olarak 50 banka lisanslı olarak çalışmaktadır. Tüm bankalar Marmaris konut kredisi alanında yarış içerisinde olmasalar bile 20’ye yakın banka konut kredisinden pay almak için rekabet halindedir. Bu durumda şartlara uygun faiz oranını bulmak için aslında yapmanız gereken bankaları araştırmak, karşılaştırmaktır. Konut kredisi başvurusu yapılmadan önce bankalar internet üzerinden araştırılarak karşılaştırma yapılmalıdır.

Konut Kredisi

Uzun vadeli kredi olmasından dolayı 0,01 baz puanlık değişiklik bile geri ödemede yaklaşık toplam bin TL üzerinde bir fark oluşturuyor. Bu sebeple, en azından birkaç dakika ayırarak başvuru yapmadan önce internet siteleri üzerinden bankaların faiz oranlarını araştırmak, size büyük bir kar sağlayabilir. Vade konusunda bize göre 60 aylık süre uygun olanıdır. Ancak, ödeme planında, sürenin fiyatlar arasında ne gibi avantaj, dezavantaj getirdiği incelenerek uygun pozisyon seçilebilir. Alınacak kredinin tutarı, aylık ödeme miktarı, süresi arasında denklem sizin koşullarınıza uygun olarak kurulmalıdır. Doğru karar vermek süreci başarılı sonuçlandırır.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16 – 0252 4133090

One Reply to “Konut Kredisi Faiz Oranları”

Bir yanıt yazın