Konut Tadilatı Projeleri Artıyor

Konut Tadilatı

Marmaris Gayrimenkul Piyasası

Gönenç Emlak şirketi yerel Marmaris gayrimenkul piyasası kapsamında konut tadilatı projeleri ve yapı güçlendirme çalışmaları  artıyor açıklamasında bulundu. Taşınmazların yenilenmesinde kentsel dönüşüm başarılı olarak uygulanmaktadır. Sunulan düşük faizli finansman desteği, kira yardımı, gibi teşviklerle depreme dayanıklı yapıların tesis edilmesi sağlanıyor. Yaygınlaşarak eski yapıların güvenli yapılara dönüşmesi başarılı, kamu yararı olan faaliyettir. Konut tadilatı projeleri bu nedenle önemseniyor.

Ayrıca binaların direncini arttırmak üzere kentsel dönüşüm kapsamına girmeden güçlendirme çalışmaları da öne çıkmaktadır. Faaliyetler yanında, Marmaris gayrimenkul piyasası için konut tadilatı projeleri konusunda da hareketlilik var. Dayanıklı binalarda uygulama artışı görülüyor. Hatta eski taşınmazları proje kapsamında yenileme ve ardından satışa gitme sektörde başarılı kazanç getiren etkinlik olarak dikkat çekiyor. Konut tadilatı projeleri konusu yurt dışında çok daha farklı çerçeve içindedir. Örneğin farklılıklar için ABD piyasalarına bakmakta yarar var.

Göstergeler

Harvard Üniversitesi’ndeki Tadilat Vadeli İşlemler Programı tarafından geliştirilen araç olan Tadilat Faaliyetinin Öncü Göstergesine (LIRA) göre, artış eğilimine tanık oldu. O zamanlar, öz sermaye getirisi nihayet mülk sahiplerinin mülklerine yatırım yapmalarına izin vermişti. Küçük ev tadilatları aslında hem sektörün hem de tüm ABD ekonomisinin canlanmasına katkısı oldu. Özellikle ilgi çekici olan, eğilimin süreceğini gösteren verilerdir. Her açıdan, gayrimenkul sektörü için iyi göstergedir.

Konut Tadilatı

ABD gayrimenkul piyasalarında yeniden yapılanma projelerinin artış eğiliminin devam edeceğini öngördü. Ancak, sektördeki cesaret sağlayan işaretler, önerilen beklentilerin yeniden ayarlanmasıyla sonuçlandı. LIRA, yeniden yapılanma patlamasının sürmesini bekliyor. Ancak büyümenin oranı tahminlerinden düşürüldü. Sürdürülebilir toparlanmanın ortasındaki taşınmaz sektörüyle birlikte, ev fiyatları yükselecek. Fiyatlar yükseldikçe, mülk sahipleri kaybedilen öz sermayeden yararlanacak. İpoteklerinin azaltılması piyasaya daha fazla para enjekte edecek. Tek başına ev sahiplerinin yenileme projelerini kendi istekleriyle yürütmelerine izin verecektir. Ayrıca, yeniden modelleme projelerinin son uzantısını da açıklar.

Ekonomik Büyüme

Taşınmaz fiyatlarında, başlangıçta, mevcut satışlarında gördüğümüz üzere izlenen büyümenin ev geliştirme faaliyetlerine yansıdığını izleniyor. Mülk sahipleri konut piyasasında güven kazandıkça, erteledikleri taşınmaz iyileştirmelerini üstlenmeleri muhtemel olacaktır. Mevcut döngü için güçlü büyümenin azalmaya başlayabileceği düşünülüyor. Durgunluk öncesi harcama düzeyine yaklaşılacaktır. Borçlanma maliyetleri geri çekilmeye başladığında, büyüme oranlarının muhtemel yavaşlaması mümkün olabilir. Ulusal düzeyde, LIRA, taşınmaz sahiplerinin yenileme projelerine harcadıkları miktarı tahmin ediyor. Bileşenlerinin yıllık değişim oranı olarak ölçülen gösterge, mülk sahibi onarım yenileme faaliyetinin kısa vadeli görünümünü sağlar. Konut geliştirme endüstrisinin iş döngüsünde gelecekteki dönüm noktalarını belirlemeye yardımcı olmayı amaçlar. Piyasaları izliyoruz.

Marmaris Emlak Haberleri

İrtibat: 0532 312 0116

One Reply to “Konut Tadilatı Projeleri Artıyor”

Comments are closed.