Mamariste Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm Benimsendi

Gayrimenkul sektörünün önemli konularından olan Marmaris’te Kentsel Dönüşüm Gönenç Emlakçılık Şirketi tarafından gündeme alınarak içerik paylaşımı yapıldı. Özellikle deprem sonrasında tekrar herkesin konuştuğu konulardan birisi kentsel dönüşüm oldu. Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte bulunan eski ya da yanlış şekilde yapılmış olan yapıların meydana gelecek bir deprem sonrasında yıkılarak insanları maddi manevi zarara sokmasını engellemek önem kazandı.

Depremler Korkutuyor

6307 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Kanunu hazırlanmıştır. Bu kanun ile birlikte artık insanlar Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, oldukça eski, ekonomik olarak ömrünü tamamlamak üzere olan, neredeyse yıkılacak evlerini devletin onlara sağlayacağı kira yardımı, kredi, harç – vergi avantajları arasından en uygun olanı kullanarak yeniden yapabilmektedir. Devlet 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle kentsel dönüşüm için teşvik edici girişimlerde bulunarak destek vermektedir. Aslında halk arasında imar barışı olarak adlandırılan kaçak yapıların kayıt altına alınması sağlanmıştır. Ama bu yapılaran depereme dayanıklılık kontrolleri yapılmamıştır. Konu mülk sahibine bırakılmış olup tehlikeli süreç devam etmektedir.

Kentsel Dönüşüm

Risk altında olduğu belirlenmiş olan yapıların yıkılarak bunların yerine sağlam yapıların inşa edilmesi kentsel dönüşüm olarak adlandırılmaktadır. Herhangi bir ilan edilmeye gerek kalmadan gayrimenkul sektöründe bu süreç kendiliğinden bir ihtiyaç olarak başlamış ve devam etmektedir. Doğal dönüşüm süreci özellikle sahile yakın ve merkez çevresi yaşanmaktadır. Önemli rant oluştuğundan, arz talep ilişkisinden, doğal dönüşüm hızla yaygınlaşmaktadır. Depreme dayanıklı Marmaris satılık daire fiyatları her ne kadar arsa payı maliyeti nedeniyle yükselmiş olsa da, alan satan hayatından memnun görünmektedir. Sonuç olarak satılık ev alan daima kazanır.

Konut Yatırımı

Devletin ilan ettiği bölgelerin dışında bulunan alanlarda evleri bulunan kişiler gönüllü olarak bu kanundan yararlanmak için ilk önce apartman içerisinden en az 1 malik tarafından yapılacak olan başvuru sonrasında bakanlık tarafından lisans verilmiş kuruluşlar tarafından risk tespiti yaptırılması gerekmektedir. Ev sahipleri bu tespiti kendileri de yaptırabilirler lakin yaptırmazlar ise devlet tarafından bu işlem yaptırılacaktır. Binanın riskli çıkması durumunda mutlaka yıkılması gerekmektedir. Kişiler bu konuda itiraz edebilirler. Bu itiraz incelenecek ve sürecin sonunda karar değişmezse yıkım işlemi gerçekleştirilecektir. Yıkım sonrasında apartmandaki kişiler devlet tarafından onlara sağlanacak avantajlar sayesinde hem yeni evlerine kavuşacak hem de eski evlerini sorunsuzca yeniletmiş olacaklar.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

Kentsel Dönüşüm

Bir yanıt yazın