Marmariste Konut Kredisi

Konut Kredisi Koşulları

Gönenç Emlakçılık Şirketi haber bülteni Marmarisbox Marmariste konut kredisi alırken bina yaşının etkisini irdeleyen makaleyi gayrimenkul sektörüne sunuyor. Satılık ev alırken kredi kullananların sayısında ciddi şekilde artışlar görülmektedir. Nitekim, satın alınan evlerin pek çoğu bankadan  kredi kullanılarak alınmaktadır. Ancak satın almak istediğiniz konut kalitesi ve depreme dayanıklılığı önemle araştırılmalıdır.

Kredi Nasıl Alınır?

Şimdi sorumuzu soralım. Yazının başlığında belirttiğimiz soruya binanın yaşının  kredinin  kullanımına olumsuz etkisi olabilir mi? Kredi verecek olan bankalar tarafından binanın yaşının kredinin kullanımına etkisi belirtelim, vardır.  Ancak bina çok yaşlı olduğu için  kredi kullandırılmaz diye herhangi bir kural da bulunmamaktadır.  Nitekim, gayrimenkul piyasasında ikinci el satılık ev daire villa  satışlarında ipotekli satış yenilerine göre daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Tavsiyemiz; satın almak istediğiniz özellikte ev aramadan önce, bankadan öncelikle ön onay almak gerekli ve doğrudur.

Bina Yaşı Sorun mudur?

Krediyi kullanımda binanın yaşının etkisi her bankadan bankaya değişmeler gösterebilir. Genel olarak banka, kredi kullanım kriteri açısından binanın yaşının maksimum 25 yıl olmasını belirlemiştir. Bu nedenle 25 yıl ile üzerindeki binalarda krediyi kullanma şansı azalmaktadır. Ancak buradan hareketle talebiniz geri çevrilecek anlamı çıkarılmasın.

Danışmak Kazandırır

Bankaların binanın yaşına önem vermesinin temel nedeni ise, alıcıdan kredi karşılığı ipotek talebidir. Nerede ise hiç bir banka sağlam olmayan yapıya kredi vermeyi istemez. Birçok unsur hesaplanarak kriterler oluşturulmuştur. Bankalar krediyi kullanmaya izin verirken sadece binanın yaşını göz önünde bulundurmazlar. Kredi kullanıcısının aylık gelir durumunuzdan tutun, evli olup olmadığına kadar pek çok kriteri göz önüne alır. Uygunluk koşullarını araştırır. Uygun olana kredi kullandırır. Makul şartlar düzeyi altındaki talepleri negatif değerlendirerek krediyi kullandırmaz.

Bankalar açısından önemli olan, kredi kullandıracağı binanın satış potansiyelinin var olup olmadığıdır. Satış potansiyeline sahip olmayan binaya bankalar net olarak belirtelim kredi kullandırmaz.

Geçmiş yıllarda ev satın alımında enstrüman çeşitliği bu denli zengin değildi. Günümüzde ev sahibi olmak bir anlamda yatırım anlamına da gelmektedir. Aile yapısı güçlü olan ülkemizde konutlar  evlatlara bırakılacak değer olarak da görülmektedir. Bir kazan sütü sabaha kadar kaynat yoğurt olmaz. İlla bir kaşık maya olması gerekir. Uzun yıllar yapılan ödemeler nihayetinde hem güvence, hem de sermaye değerindedir. Bu nedenle kredili satışların benimsendiğini belirtelim.

Medya İrtibat: 0532 3120116- 0252 4133090

Konut Kredisi

Bir yanıt yazın