Değerleme Vergisi Açıklandı

Muğla Marmaris Emlak Piyasasında olduğu kadar Selimiye emlak sektöründe merak edilen değerleme vergisi açıklandı. Gönenç Emlak Şirketi gündeme alınması istenilen konularda paylaşımlarını devam ettirme kararı aldı. Paylaşım zenginliktir. Şimdi konuyu birlikte ele alalım.

Değerlenme Vergisi Hakkında Her şey

Bilindiği gibi kimi zaman insanların sahip oldukları emlak konut değeri zaman içinde çevre bölgelerde yapılan yatırımlar sebebi ile artabilmektedir. Taşınmaz için ödenen vergilerin zaman içinde yeniden derecelendirilmeleri, insanların aldıkları hizmetlere göre daha fazla vergi ödemeleri anlamına gelmektedir. Vergi artışları ise değerlenme vergisi hesaplama yöntemi ile belirlenmektedir. Bilindiği gibi ülkemizin birçok yerinde sürekli  farklı yatırımlar yapılmaktadır. Yatırımların yapıldığı bölgelerin daha da değerli hale gelmesini sağlamaktadır.

Vergi Kutsaldır

Örneği bundan 5 yıl önce satın alınan taşınmazın bulunduğu yakın bölgelere yapılmakta olan yol, köprü, alışveriş merkezi, park veya buna benzer yatırımlar otomatik olarak o taşınmazın da değerinin artmasına neden olmaktadır. Tabi değer artışı da o taşınmazlar için ödenen vergilerin artmasına neden olmaktadır. Kanunen  onaylanan bilgileri olan kişiler her sene ödedikleri vergilerin neden arttığı konusunda araştırma yaptıkları zaman bunun nedeninin yerel yönetimlerin kendilerine sundukları hizmetlerden dolayı aldıkları vergiler olduğunu görebilmektedirler.

Bilinmesi Gerekenler

Değerleme vergisi hesabı yapılırken çoğu zaman insanların kendi başlarına hesap yapmasına gerek kalmamaktadır. Bunun için birçok farklı İnternet sitesinde hesaplama araçları yer aldığı gibi aynı zamanda vergi dairelerinde de alınan vergilerin nasıl hesaplandığı ile alakalı bilgiler alınabilmektedir. Şerefiye vergisi olarak anılan vergide amaç sahip oldukları taşınmazların bulunduğu bölgelerde yapılan yatırımların masraflarına ortak olmalarıdır. Böylece devletin yükünü azaltmaları hedeflenmektedir.

Her türlü taşınmaz için geçerli vergiler istisnasız tüm taşınmazlardan alınmaktadır. Örneğin bundan 5 yıl önce 100 bin TL karşılığında alınan  taşınmazın değeri birçok farklı sebepten dolayı arttığı için aynı zamanda vergi oranları artmaktadır. Enflasyon, döviz artışı veya buna benzer sebeplerden doğal olarak etkilenen değer en çokta çevre bölgeler  yapılan yatırımlar sebebi ile artmaktadır. Değer artışı da değerleme vergisi kapsamında hesaplanarak vergi oranına yansımaktadır.

İrtibat : 0532 312 01 16

Marmaris Emlak Konut Haberleri

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Değerleme Vergisi Açıklandı”

Comments are closed.