Deniz Manzaralı Satılık Ev Fiyatları

Plaja Yakın Yaşam

Salgında deniz manzaralı Marmaris satılık ev fiyatları yükselmesine rağmen talep devam ederek bu tip konut arayışlarının günden güne yoğunlaştığı görüldü. Gönenç Emlak Şirketi sonbahar biterken Marmaris sahilleri salgın kısıtlaması nedeniyle boşalmasına rağmen kıyıda emekliler ve yakınları burada yaz bitmez dediğini açıkladı. Hala denize girenler ve sahilde güneşlenenler var. Geçen yıl ağustos ayında yağmura tutulduğumuz aklıma geldi. Gerçekten Marmaris yaz mevsimi bitmiyor. Amatör balık avcılarına sahilde sıklıkla karşılaşıyorsunuz. Sahilde gününü geçiren aileler de var. En eski sitelerden olan, plaja cepheli Ankara, Sahil ve Metin sitelerinde pek çok insan hala burada. Plajda portatif masa ve sandalyeleri alanlar koyu sohbetteler. Yürüyüş yolu her yaştan insanları ağırlıyor. Bisiklet yolu olmasına karşın sahilde yaya yürüyüş yolunda hızla yayınızdan geçmeleri rahatsızlık yaratıyor.

Sahil Evleri

Elbette bazı şeyler sonradan olunca alışkanlığın tesisi güç oluyor. Üstüne üstlük bir de motosikletler yaya yolunda insanların arsından ürküterek geçiyorlar. Yürüyüş günlerinde bazen güvenlik görevlilerinin sürücüleri engellediğini görüyoruz fakat sistem maalesef yerleşmiş değil. Herkesin başına polis dikmek mümkün değil. Eğitim konusu önemli. Yollara “önce yaya” yazmak belediyenin olumlu çabası. Herhalde zamanla kurallar yerleşik ve uygulanır olur. Bu güzel ilçeyi daha güzel yaşanılır kılmak yine bizlerin elinde. Yine de bisiklet yolu ve on kilometrelik plaj yanı yürüyüş olması çok önemli bir kazanım.

Plaja Yakın Satılık Evler

Merkezden İçmelere kadar uzanan sahil şeridinde plaja yakın yazlık evler tüm zamanlarda ciddi ilgi görüyor. Bulunduğu mevki açısından konutların değerleri günden güne artıyor. Merkezden Sitelere kadar olan bölgede yoğunluk dikkat çekiyor. Araç park yeri bulmakta sıkıntı var. Fakat bir tarafı deniz diğer yanı orman olan Siteler sakinliği ve turistik tesislerle yan yana bulunması nedeniyle oldukça popüler. Konut fiyatları ise sürekli artış gösteriyor. Siteler kiralık ev bulma konusunda arzda daralma olduğu da gerçek.

Marmaris Deniz Manzaralı Satılık ev Fiyatları

Merkezden İçmelere giden yolun sol tarafında konut inşaat yasağı var. Fakat bu yasak öncesinde yapılmış konutlar ve siteler bulunuyor. İnşaat yapmaya uygun parsel ise yok. Bu nedenle eski yapılar yıkılarak yenisi yapılıyor. Bu yapılar içinde maalesef yıldızlı oteller de var. Yıkılan otel ve apart-otellerin yerine konutlar yapıldı. Şimdi kentsel dönüşümle yapılanma az da olsa görülüyor. Bu söylediklerimizin anlamı yapı maliyetinde daire bası arsa payı giderinin çok yüksek olmasıdır. Satış fiyatlarının yüksekliğinde ilk neden bu etmendir. Deniz manzaralı daireler zaten talebin yüksekliği nedeniyle 2+1 konutlarda 1.500.000-4.500.000-TL aralığında fiyatlanıyor. Denizi görmeyen fakat plaja yakın konutlarda 750-1.400.000-TL ikinci el daireler bulunabilmektedir. 25 yaş üstü 2+1 tadilat gerektiren dairelerden 500-650.000-TL civarında taşınmaz alınabilir. Araştırmak ve fırsatları takip etmek gereksinir.

Gönenç Emlak

İrtibat : 0532 312 01 16 – Kemal Gönenç

Satılık Ev Fiyatları

One Reply to “Deniz Manzaralı Satılık Ev Fiyatları”

Comments are closed.