Ekspertiz Raporu

H. Kemal Gönenç ev ekspertiz raporu nedir nasıl alınır soruları yanıtlarını açıkladı ve haberleri paylaşarak özgün içerikler sunmaya devam edileceğini belirtti. Fırsatlara ulaşmak piyasa haberlerini izlemek üzere Marmaris Blog yazılarını takip etmeniz önerilir.

Evinizin Değerini Ekspertiz Aracılığı İle Belirleye bilirsiniz?

Hemen her insanın hayalidir ve sahibi olmak. Çoğunlukla ev satın almak için yeterli birikim oluşturulamadığı için nakit para ödemek oldukça zor olabilmektedir. Bu sebeple de bankalar insanlara yardımcı olarak kredi ürünleri ile tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Konut değerleri

İki farklı şekilde belirlenmektedir. İlk belirleme mal sahibinin talep ettiği oranda ki tutar ile diğer belirleme ise banka ile anlaşmalı veya banka adına çalışan ekspertiz aracılığı ile. Özetle satın alacağınız konut değeri eksper tarafınca belirlenmektedir. Bu belirlemeler ve talep edilen fiyatlarda ev sahipleri genellikle piyasa gereğince hareket etmektedirler. Bu kapsamda satıcının talep ettikleri tutarda evin emsallerine talep edilen fiyat veya eve yaptıkları masrafları da dahil ederek belirlenen fiyatlar istenmektedir.

Ev Değerleme Raporu

Ekspertiz ise bankaya yaptığınız başvuru sonrasında görevlendirilecek ekspertizi adrese gönderir. Ekspertiz değeri belli kurallara göre belirlenir. Yasal tutar ekpertiz tarafından belirlenen tutardır. Özellikle mortagage kapsamında çekilen kredilerde bu uygulama hassas, stresli geçebilir sizin için. Çünkü bu değerlendirme sonrasında alacağınız miktar belirlenen tutarın % 75’i oranındadır. Üste verilmesi gereken tutar tarafınızca ve genellikle peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.

Ekspertiz İşlemleri Nasıl Yürütülmektedir?

Satın almak istediğiniz konut için yapacağınız başvuru sonrasında verilecek kredi tutarının belirlenmesi için tamamen tarafsız olan  Eksper uzmanlarının lisanslı olmaları gerekmektedir. Olumsuz bir durum yaşanmaması ve sonraki işlemlerde problem oluşmaması için bu gereklidir kuruluş tarafından ekspertiz çalışması yapılır. Eksper raporu düzenleyip eve değer biçerken belli durumları göz önünde bulundurur.

Geçerli Özellikler

Bu kapsamda dikkat edilen konular şunlardır; evin yaşı, sağlamlık ve bakım durumu, metrekaresi, oda sayısı, sosyal nitelikleri ve çevre konumunda bulunan işletme veya kurumlar. Bu detaylara göre belirlenmekte olan tutar bankaya ve evi satın alacak kişiye bildirilmektedir. Sonra ki adımlarda banka eksper uzmanı tarafından belirlenmiş olan tutarın % 75 oranına kadar olan miktarı size verebilir. Ev değeri gereği % 75 lik orandan ödeme şartlarınıza ve kredi kapsamında uygunluk durumunuza göre verilmektedir. Yani geliriniz oranınca ödeyebileceğiniz kredi kadarlık olan kısmı almaya hak kazanırsınız.

İrtibat: 0532 312 01 16

Ev Ekspertiz Raporu

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Ev Ekspertiz Raporu”

Comments are closed.