Ev Kiralama Altın Kuralları

Evinizi Kiraya Verirken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

H.Kemal Gönenç gayrimenkul piyasasında ev kiralama altın kuralları hakkında açıklama yaparak nelere dikkat edilmeli gerektiğini belirti. Bazı hususlarda dikkatli olmak gerekiyor. Konut sahibi olmak günümüzde yapılacak önemli yatırımlardan biridir. Çünkü özellikle büyük şehirlerde konut kiraları ve fiyatları arasında bazı orantısızlıklar bulunmaktadır. Ayrıca evi satın aldığınızda, evinizi kiraya verirken aslında aynı zamanda, günden güne değerlenecek mevkide ise oldukça karlı  yatırım yapmış olursunuz. Zaten büyük şehirlerde her bölge, semt günden güne değerlenmeye başlamaktadır.

Kiralık Konut Yatırımı

Gittikçe artan sağlık kuruluşları, üniversiteler, ulaşım hatlarının genişlemesi üzerine konut satın alırken kira değerini hesaplamak, ileride o dairenin size kazandıracağı artılardan haberdar olmak önemlidir. Evlerin kira değerini hesaplamak her şeyden önce günden güne kazancınızın artması için oldukça iyi olacaktır. Evi satın aldığınızda size dönmesi için kaç yıl geçeceğini de bu sayede hesaplayabilirsiniz.

Ev Kiralama

Eğer evin sahibi iseniz, evinizi kiraya vermek gibi amacınız varsa hem hukuki anlamda  sorun yaşamamanız için hem de kiracınız ile karşılıklı güven ortamı oluşturabilmeniz için yapmanız gereken bazı şeyler vardır. Öncelikle kira sözleşmesi oluşturmayı, bunu düzenleme sürecinde uzman bir avukattan yardım almayı göz ardı etmemelisiniz. Kira sözleşmeniz mutlaka kiracınızın hangi tarihlerde ne koşullarda, nasıl ödeme yapacağını kapsayacak profesyonelce hazırlanmış olmalı. Evinizi kiraya verirken her kira alınışı düzenli yapılacağına dair  garanti alıyor olmanız gerekir.

Konut Sahibi Olmanın Avantajları

Evinizin olması günümüz koşullarında özellikle evinizi kiraya verirken oldukça avantajlı olmaktadır. Eğer kira için kaparo kiracınızdan almış, kefil istemiş, bunun yanında profesyonel bir şekilde kira sözleşmesi hazırlamış ve imza atıldı ise işiniz kolaydır. Dikkat edilmesi gereken noktaların üzerinde özenle durduktan sonra evinizi gönül rahatlığıyla kiraya verebilirsiniz.

Kira Bedeli Nasıl Hesaplanır

Eğer evin sahibi iseniz evinizi almış olduğunuz fiyat bedeli üzerinden kira hesaplamasını yapabilirsiniz. Ancak evin kira bedelinin hesaplanması evi satın almadan önce yapılması gereken işlem olmalıdır. Hesaplanması ise evin fiyatının 200’de 1’i alınarak yapılır. Kira bedelinin titizlikle hesaplanması, gayrimenkul sahiplerinin en karlı şekilde evlerini kiraya vermesi demektir.

Sonuç olarak; profesyonellerle çalışmak daima kazandırır. Sizi muhtemel sakıncalardan korur. Ne demek istiyoruz? Evinizi ister kiraya verin ya da kiralamaya çalışın, her iki durumda avukat nezaretinde sözleşme yapınız. Mobilyalı gayrimenkul kiralama için yangın, hırsızlık veya paket sigorta yaptırmanız önerilir.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16

Ev Kiralama Altın Kuralları

DMCA.com Protection Status

2 Replies to “Ev Kiralama Altın Kuralları”

Comments are closed.