Kira Sözleşmesi İmzalamak

Kira Sözleşmesi İmzalanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Marmaris emlak konut piyasasında kira sözleşmesi imzalamak ve ev kiralama konusunda dikkat edilmesi gereken basit fakat önemli hususları Gönenç Emlak açıkladı. Kiralamada yapılacak sözleşmedeki şartlar muhakkak sizin kriterlerinize uygun olmalıdır. Aksi takdirde sözleşme imzalandıktan sonra değiştirmezsiniz. Marmaris Gönenç Emlak Şirketi her zaman sözleşme yapılırken konusunda profesyonel uzman, avukat desteği almanın doğru olduğunu belirtmektedir.

Kira Sözleşmesi İmzalamak Önemlidir

Konut sektöründe Kira sözleşmesi imzalamak karşılıklı düzenlenen akit onayıdır. Sözleşme şartlarında sizin için uygun olması gereken en önemli husus evin teslim alma, verilme süresidir. Sürecin kontratta belirlenmesinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer sözleşmede belirtilen ayrıntı yer almıyorsa, evi kesinlikle kiralamanız sakıncalıdır. Çünkü kontrata imza attıktan sonra belirlenen tüm şartları kabul ediyorsunuz. Çünkü belirlenen şartları daha sonradan kesinlikle değiştiremiyorsunuz. Bu yüzden sözleşmeyi dikkatli okumalı, anlamadığı hususların açıklanmasını istemeli, ondan sonra kontratı imzalamak daha doğru olacaktır.

Kira Sözleşmesinde Yer Alması Gerekenler Nelerdir

• Aylık artış oranı kontratta belirtilmelidir.
• Evi teslim alma ile teslim etme şekilleri sözleşmeye muhakkak yazılmalıdır.
• Depozito, artı var ise diğer masraflar sözleşmeye eklenmelidir .
• Ev eğer hasarlıysa tadilat yapılması gereken durum varsa sözleşmede mutlaka bulunmalıdır.
• Kiranın ödeme miktarı belirtilmelidir.

Muğla Marmaris emlak Konut piyasasında kontrat yaparken dikkat edilmesi gerekli hususlar oldukça önemlidir. Aksi takdirde daha sonradan konut sahibi ile sorunlar yaşayabilir ev değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Uygun şartlı sözleşme için isteklerinizi belirleyin hukuka uygun olan hususları kontratta ayrıntılı olarak yazılmasını talep ediniz. Kontrata kesinlikle okumadan imza atmayınız. Çünkü sözleşmedeki şartlar, hususlar daha sonra şekilde değiştirilmemektedir.

Kira Sözleşmesinde Dikkat Edilecek Hususlar

Yalnızca ev değil, iş yerlerinin kiralanması için de yapılan sözleşmeler özenle okunmalıdır. Kiralama sözleşmesindeki hususlar, açık, net, anlaşılır olmalıdır. Ev sahibi ile alıcının anlaşmaları üzerine kontrat iki taraflı yapılarak imzalanmalıdır. Aynı zamanda sözleşme imzalarken, kiralayacağınız evin ayni ev olduğunu kontrol ediniz. Ayrıca kiralanacak yerin mülk sahibi olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Kiralayacağınız konuta ait geçmiş dönemden kalan borcu varsa size ait olmadığını belirten maddenin sözleşmede yazılmasına özen gösterin. Uyacağınız tüm kurallar, dikkat edeceğiniz önerilerle sözleşme süresi bitene kadar sıkıntı yaşamazsınız. Son sözümüz her işinizi profesyonel danışmanlık alarak yapmanızdır. Bu nedenle kontrat düzenlemesinde avukatınızın olması değerlidir.

İrtibat: 0532 312 01 16

Kira Sözleşmesi İmzalamak
Marmaris Haber

One Reply to “Kira Sözleşmesi İmzalamak”

Comments are closed.