Marmaris Emlak Konut Satış İşlemleri

Konut Satış İşlemleri

Emlak  Alım Satış Süreci Ve İşlemleri

Muğla Marmaris Emlak piyasasında Marmaris satılık ev aldığınızda konut satış işlemleri sürecinde prosedür hakkında bilgi verilerek paylaşılmaktadır. Vatandaşlarımız gayrimenkul alım-satım işlemlerinden çekindiği görülür. Oysa artık konut satış işlemleri süreci ülkemizde gayet kolay yürütülür. Muğla Marmaris Emlak piyasasında Marmaris satılık ev aldığınızda işlem sürecinde prosedür hakkında bilgi yazımızda verilmektedir.

Emlak Konut Satış İşlemleri

Türk yurttaşları ortalama gün içinde Marmaris emlak konut alım-satım sürecini tamamlayabilirler. Ancak öğlene kadar müracaat yaparak, gerekli belgelerin teslim edilmesi gerekir. Müracaatta verilen cep telefonuna, başvurunuzun kabul edildiği SMS mesajı gelir. Daha sonra ödeme için ve son olarak imza için randevu mesajı gelir. Tapu müdürlüğünde ekranda işlem sıranızı takip etmeniz mümkündür.

Ne Yapmalı?

Ülkemizde emlak konut satış işlemleri süreci şu şekilde işlemektedir.
+ Gayrimenkulün bulunduğu belediyenin emlak servisine giderek vergisi olup olmadığına binanın borcu varsa satıcıya bu borçların ödenmesi talebinde bulunulur.
+ Gayrimenkulün satış beyan değerini gösteren belge belediyeden yazılı olarak talep edilir. Asgari beyan değeri altında fiyat üzerinden işlem yapılması sakıncalıdır.
+ Kat mülkiyeti bulunan daire satacak iseniz DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Poliçe satıcı tarafından yaptırılır. Satış sonrası zeyilname sigortacı tarafından düzenlenir.
Tapu müdürlüğünde yapılacak işlemler
+ Belediyeden alınan beyan değeri belgesi ile satıcının ait 1 adet fotoğrafı, nüfus cüzdanının fotokopisi ve aslı gerekir. Yurttaşlık numarası gereklidir.
+ Alıcının 2 adet üç ay meçinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı, kimlik fotokopisi ve aslı verilir. Eğer yenilenmemiş eski kimlik ise vatandaşlık numarası talep edilmektedir.
+ Tapunun aslı ve fotokopisi istenir
+ DASK poliçeniz ve evraklarınız ile tapu müdürüne başvuru edersiniz ve evraklarınız tapu müdürü tarafından kontrol edilir.
+ Vekalet vermeniz gerekiyorsa aslını göstererek suretini vererek işlemlerini tamamlarsınız. Noterde bu belge düzenlerken süresine ve kapsamına mutlaka çok dikkat etmelisiniz aksi halde geri dönülmesi zahmetli yanlışlara adım atmış olursunuz.
+ İşlemler tamamlandıktan sonra ilgili memur, SMS mesajı ile bildirimde bulunur. Satıcı ve alıcının binde 15 oranı tutarında özel işlem vergisi, tapu harç makbuzları ödenmesini sizden talep eder. Belirtilen harçlar bankaya ödeme yapılır. Ardından ilgili dekontlar memura teslimi yapılır. Takbis sistemi işlemleri kolaylaştırmıştır. Rahatlıkla aynı gün meçinde işlem, belgeler eksik değilse tamamlanır.

Konut Satış İşlemleri

Bu işlemler tamamlanınca, son olarak tapu dairesinden çıkmadan önce tapu senedi kontrol edilir. Satın alan kişinin tapu senedinde adı ve soyadının, vatandaşlık numarasının hatasız yazılı olduğunu kontrol etmesi gerekir. Aynı zamanda mevki, ada, pafta, parsel bilgileri de doğru olmalıdır. Eğer herhangi bir hata varsa hemen düzeltilmelidir. Birkaç hafta sonra farkına varıldıysa, mahkeme kararı ile düzeltme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16

Konut Satış İşlemleri

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Marmaris Emlak Konut Satış İşlemleri”

Comments are closed.