Marmaris Kiralık Konut

EVİ KİRAYA VERİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Gayrimenkul sektöründe en sık yaşanan kiraya veren ve kiralayan için Marmaris kiralık konut konusunda makale Gönenç Emlakçılık tarafından sunuluyor. Muğla Marmaris kiralık ev piyasasında kiralanacak ev bulmak, istenilen profile uygun kiracı bulmanın güçleştiği zamandan geçiyoruz.  Gayrimenkul sektöründe en sık yaşanan kiraya veren ve kiralayan için kiraya ev vermek konusunda makale Gönenç Emlakçılık tarafından sunuluyor. Dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterilmez ise riskli sakıncalarla karşılaşmanız mümkündür.

Konut sahibi olmak günümüzdeki gelişmiş ekonomide hiç zor değildir. Hızla büyüyen konut projeleri ile birçok  seçeneği bulunmaktadır. Bankalar tarafından sunulan kredi faiz oranları ile gayrimenkul sahibi olmak oldukça kolaydır. Marmaris emlak piyasasında evi kiraya verirken, mülk sahiplerinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır.

Kiralık Konut

Kira geliri için ev sahibi olunabilmektedir. Evinizi kiraya verilirken kiracı ile, devletle sorun yaşamamak amacıyla yapılması gereken şeyler vardır. Kira sözleşmesinin düzenlenmesi, imzalama sürecinden önce mutlaka gayrimenkul mevzuatında uzman avukata danışılması gerekmektedir. Kira sözleşmesi sonrası tarih gösteren tahliye taahhütnamesi alınması gerekir. Düzenleme, tahliye tarihinin boş kalması, belirtilen tarihte evin boşaltılmaması halinde ceza ödenmesi gerektiğinin kiracı tarafına bildirilmesi gerekir.

Ev Kiralama

Bazı şeyler için cezai şartlar belirlenmeli, kontrat süresi uzatıldığında her yıl miktar artışı olmalıdır. Kiracının ödemesinin her ay nereye yapılacağı belirlenmelidir. Ödemenin hangi yöntemle yapılacağı belirlenmelidir. Kiranın geç ödenmesi durumunda veya ödenmemesi durumunda bütün kira borçlarının tahsili için yargı çevresi belirtilmelidir. Mutlaka kiracıdan kapora alınmalı, kefil istenmektedir. Kira zammı için düşünülen oran yasalara uygun olarak belirtilmelidir. Kira süresinin sonunda anahtarın, tutanak tanzim edilerek teslim edilmesi gerektiği sözleşmede belirtilmelidir. Kira ile ilgili gereken her şeyin sözleşmede belirtilmesi gerekmektedir. Aksi halde konu hakkında sorunlar çıkmaktadır. Sorunlar büyüyebilmekte, çözülemeyip kavgaya kadar gitmektedir.

Kiracı Sorunları

Evi kiraya verirken mutlaka sözleşme hazırlamak üzere avukata danışılmalıdır. Bazı art niyetli kiracılarla çok büyük sorunlar çıkabilmekte, büyük zararlar oluşabilmektedir. Ayni durum ev sahipleri için  geçerlidir. Sözleşmede her türlü ayrıntının yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde oluşan zararlar ev sahibine kalmaktadır. Karşılıklı mağduriyetler olmaktadır. Bazı durumlarda art niyetli olan ev sahiplerinden dolayı kiracılar da mağdur olabilmektedir. Sözleşme iki tarafın korunması için mutlaka gereklidir. Sözleşme olmadan yapılan kiralama işlemlerinde mutlaka  anlaşmazlık çıkmaktadır. Uzmanlar sözleşmenin avukatlar tarafından oluşturulmasından yanadır. Bu yolla doğru şekilde sözleşme yapılmış olur. Hiç bir taraf mağdur olmamış olur. Ancak; şunu belirtelim, önce seçimi doğru yapmak gerekir. Karşılıklı görüşmede her iki taraf için geçerli olarak iyi izlenim edilmediyse bu işten hayır gelmez. Yapılan sözleşmeler de sizi maddi manevi açıdan mağduriyetten kurtaramaz. Son söz; Dileriz iyi insanlar iyileri ile karşılaşsın.

İrtibat: 0532 312 01 16

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Marmaris Kiralık Konut”

Comments are closed.