Konut Yatırımı

Muğla çevresi Gönenç Emlak Şirketi Marmaris konut yerel gayrimenkul piyasasında yatırım amaçlı konut alımı hakkında beş kuralı hatırlatıyor.

Alacağınız Ev Yatırım Amaçlı İse Aranacak 5 Önemli Özellik

Kullanmak üzere değil de yatırım amaçlı ev satın alan veya almak isteyen kişi sayısı günden güne artmaktadır. Yatırım amaçlı alınacak ev ile ailesiyle yaşamak üzere satın alınması düşünülen ev arasında bazı farklılıklar bulunur. Açıklamak gerekirse, kullanım amacıyla satın alınan evde bazı özellikler aranır. Örneğin kaçıncı katta olduğu, konut hangi katta, kaç oda, asansör, bahçe, garaj, büyüklüğü, balkon sayısı, zemin döşeme, fayans özelliklerinin kaliteli olması gibi bir çok nitelik aranmaktadır. Örneğin mantolama ile yalıtım durumu özellikle sorulmalıdır. Yatırım amaçlı alınan evlerde tabii ki yukarıda saydığımız özellikler aranmaktadır. Fakat kiraya vermek için Marmariste satılık konut alınacaksa bu özellikler pek fazla önemli olmayabiliyor. Peki nelere bakalım?

Evin Tapusunu Kesinlikle inceleyin

Alacağınız evin yasal durumunu iyi incelemek ön koşuldur. İlgili tapu müdürlüklerinden kapsamlı bilgi alınız. Satış işlemi aleni yapıldığından, zaten herhangi sorun var ise ortaya çıkacaktır. Ayırdığınız zamanın boşa gitmemesi herhalde önemlidir.

Ev Ve Arsanın Durumu

Evin arsa özelliği önemlidir. Yeni deprem yönetmeliği zemin etütü yapılmasını zorunlu tutmuştur. Ancak yine de, su taşkınlığı, toprak kayması gibi sakıncaların etkilerine açık olup olmadığına bakmak için araştırma yapılması önerilir.

Ev büyük mü? Oda Sayısı Nedir?

Yatırım amaçlı alınacak bir evde 3+1 veya 4+1 şeklinde büyüklükler konut fiyatlarında yükselme gösterirken, sizin evi kiraya vermenizde fazla etkili olmayabilir. Tercih edilir, ama fiyata büyük etkisi olmaz. Yatırım amacıyla almak isteyeceğiniz konut 3+1 – 4+1 olmalıdır koşulu geçerli değildir. Seçenekleri değerlendiriniz. Satın almak zorunda değilsiniz 4+1 yerine iki adet 2+1 alabilirsiniz. 2 tane 2+1’in kira geliri 1 tane 4+1’den kirasından daha fazla kazanç sağlamaktadır. Özellikle Marmaris kiralık ev piyasasında arz daralması yaşanıyor. Kiralık konut bulmak zorlaşmaktadır. Firmamızdan ayrıntılı bilgi destek hattından alınabilir.

Apartmanların Aidatlarına Dikkat Ediniz!

Alacağınız evde kalmayıp kiraya vermeyi düşünüyorsanız çok konforlu bir daire almanıza gerek yoktur. Nitekim lüks daire satın alarak kira getirisi için yatırım bize göre doğru değildir. Kiracı profili ne kadar özenle seçilse de kar risk oranı düşüktür. Bilindiği gibi yeni lüks apartmanlarda aylık aidatının yüksek olması, asansör, havuz, teknik servis, hizmet görevlisi maaşları, gibi giderler, sorumluluklar söz konusudur. Daire almadan önce apartman yönetiminden muhakkak ayrıntılı bilgi alınız.

Alınacak Evin Bölgesini Araştırınız

Alınacak evin gelişmekte olan bir bölgede olmasına özen gösterin. Gelişmekte olan ve ulaşımı kolay olan bölgeler seçilmelidir. Hastane, terminal, okul, ulaşım güzergahı olmasına dikkat ediniz. Evinizin bölgesi belirtilen kriterler kapsamında olursa, yatırım amaçlı değer kazanımı mümkün olacaktır. gayrimenkulün değerini, öncelikle bulunduğu mevki, sonrası ise; kalite, metraj ve yaşı belirler. Ayni zamanda fiyat etiketini de bu nitelikler yansıtır.

Sonuç

Kurallara dikkat etmek size bağlı. Sadece öneriyoruz. Yatırım amacı ile arsa veya iş yeri doğru seçim yapıldığı taktirde daima kazandırır. Altını çizerek bunu ifade edelim.

Medya İrtibat: 0532 3120116 -90 252 413 3090

Marmaris Konut
Yazarlar

 

One Reply to “Marmaris Konut”

Bir yanıt yazın