Marmariste Arsa Arazi Yatırım

Gayrimenkul Trendleri

Arsa Alırken Dikkatli Olun

Gönenç Emlakçılık Şirketi Marmaris’te arsa arazi yatırım kararı verirken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında makaleyi gayrimenkul sektöründe paylaştı.. Arsa almak istiyorsunuz ve yatırım düşünüyorsunuz. Ancak işlerin nasıl ilerleyeceğini tam olarak bilmiyorsunuz. Bu durumda gayrimenkul pazarlama konusunda uzman firmadan destek alabilirsiniz. Ancak satılık arsa alma hayalinizin kötü sonuçlanmaması için aşağıda size bazı tavsiyeler hazırladık.

Banka Kredi Not Derecenizi Sorgulayın

Kredi kullanarak arsa almayı düşünüyorsanız ilk adımınız bu olmalı. İyi olmayan kredi notu çekmek istediğiniz yatırım arsası kredisi başvurunuzu geri çevirebilmektedir. Fakat kredi notu iyi derecede ise bankalar kesinlikle kredinizi onaylayacaktır.

Ödeyeceğiniz Peşinatı İyi Hesaplayın<7h3>

Kredi not dereceniz iyi çıkması halinde vereceğiniz peşinat kesinlikle çok önemlidir, çünkü bankalar alacağınız arsanın %80’ini size vermekte. Diğer kalan %20’lik bölüm ise sizin peşin olarak ödemeniz gerekendir. Çekeceğiniz kredinin %20’lik bölümü sizde yok ise kredi onaylanması neredeyse imkansız diyebiliriz.

Çok Özel Durumlar İçin Hazır mısınız?

Heyecanla alacağınız arsanın hayalini, düşünü kuruyorsunuz. Fakat, kredi taksitleri ile beraber farklı harcamalarınızda kesinlikle olabilir, özellikle Marmaris gibi turizm şehrinde yaşayanlar için masraf biraz daha fazladan olmaktadır. Ek harcamalarınız için ek cüzdan, ya da biraz birikiminiz olması şart diyebiliriz.

Arsanın İzinlerini Kontrol Edin

Almayı planladığınız arsanın gerekli prosedürleri yerinde inceleyin. Tapu müdürlüğü ve belediye gibi resmi yerlerde alacağınız gayrimenkul için sorgulama yapın. Bu aşamada tecrübeniz yoksa Gonenc Emlakçılık Şirketi ile irtibat kurabilir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Size Göre Olmayabilir

İlk gördüğünüz gayrimenkul belki de sizin için uygun olmayabilir. Düşüncede güzel şeyler hissedebilirsiniz, hatta çok heyecanlanabilirsiniz ama doğru arsanın olduğunu iyi düşünerek, karar verin. Değişik bölgelerde arsaları da inceleyin, incelediğiniz arsanın iyi yatırım bölgesinde olduğunu iyi araştırın. Koyduğunuz birikimin boşa gitmemesi için sık sık araştırmalarda bulunun.

Samimiyetinizi Koruyun

Arsayı kimden aldıysanız o kişiyle olan samimiyetinizi asla kesmeyin, ödemenizi yaptıktan sonra bile iletişimde olmaya devam ettirin. Tapu üzerinize geçtiğinde bile ilerde doğacak bazı resmi gelişmeler için ona ihtiyacınız olabilir. Bu gibi durumlarda bazı şeyler yolunda gitmiyorsa arsayı aldığınız kişiden yardım isteyebilir içinden çıkılmayacak gibi konularda kesin yardımcı olacaktır.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16 – 0252 4133090

Marmariste Arsa Arazi Yatırım

Bir yanıt yazın