Marmariste Arsa Yatırımı

Arsa Yatırımı kazandırır

Muğla Marmariste arsa yatırımı konusunda Marmaris Gönenç Emlak Şirketi, satılık imarlı parsellerin yatırımcıya kazandırdığını duyurdu. Uzun vadede arsa yatırımı her zaman kazandırır. Fakat önemli olan bunu kısa zamanda kazanca dönüştürmektir. Gelişme potansiyeli olan bölgeleri yakından takip etmek, imar çalışmaları, beklentileri hakkında doğru bilgi sahibi olabilmek gerekir. Siz de yatırım tercihinizi arsalardan yana kullanmak istersiniz.. Arsa yatırımı konut almaya benzemez. Konutu gezerek sorunları görebilir, belediye ve tapu kadastro müdürlüğünden imarla ilgili sorunları öğrenebiliriz. Arsa alımı detaylı araştırma gerektirir. Unutmayın ki konut kira getirir fakat arsanın getirisi yoktur ayrıca üzerine vergi de vermek gereklidir. Gönenç Emlak 1994 yılından günümüze deneyimiyle Muğla bölgesinde size hizmet veriyor. Arsaya yatırım konusunu sizin için derledik.

Tercihler Önemlidir

Arsa satın alırken önce imar izni olduğunu öğrenmeli ve incelenmeli. Konut yada turizm veya ticari alan, sosyal planlama var mı bilinmelidir. Çünkü konut alanına iş merkezi yapılamaz. Ticari Turizm alanlarına da konut yapamazsınız. İnşaat yapabilme hakkının ne kadar olduğu öğrenilmeli ve zemin etüdü incelenmeli. Diğerlerinde değer düşse de sağlam zeminli arsalar deprem riskine karşı caziptir.

Danışman Desteği Alınız

Haciz, ipotek, şerh, özel şahıs, kamu veya şirket kuruluşuna ait kullanım hakkı mülkiyeti içeren sorunlar araştırılmalıdır. Alt yapı çalışmaları tamamlanmamış yerlerden alınan arsa uzun vadeli yatırımdır. Yolun nereden geçeceğini bilmek önemlidir. En tepe ya da en taban alandan geçer bu yüzden satılacağı zaman reel kar önemlidir. Seçilen doğru zaman ve yerde gayrimenkul yatırımı yapılması size daima getiri sağlar. İmar çalışmalarını tamamlamış 1/1000’lik parsellerde arsa alımı satışı daha kolaydır. Getirisi ön görülebilen, net, sorunsuz arsalar yatırıma uygundur. Ancak; bu tip arsaların yüksek fiyatları nedeniyle elit yatırımcılara uygun olduğunu önemle ifade edelim. Ayrıca;

* Göç alan bölgelerde yeni yapılaşma görülür. İlgilenmelidir.
* Büyük inşaat şirketlerinin arsa yatırımı yaptığı bölgelerde gayrimenkuller pirim yapar.
* Kalkınmakta olan hızlı gelişen yerlerde araştırılarak yapılan yatırım kazandırır.
* Ormana komşu arsaları satmak zor olduğu gibi ihtilaflı arsalar doğru yatırımiçin şüphelidir.
* Kriz dönemlerini değerlendirin. Gayrimenkuldeki kriz dönemlerinde emlak fiyatlarına oranla en fazla arsaların fiyatı düşer.
* Arsanın pirim yapabilme unsurları önemlidir.
* Enflasyon ve faizdeki düşüşler, gayrimenkul fiyatlarını yükseltir. Konut, iş yeri ve ofisten sonra arsaların fiyatı düşer.
* Hızla büyüyen kalkınan gelişen il, ilçelerde, ulaşımda yatırımlarının olduğu bölgelerde, deniz manzaralı, plaja yakın olan, cephesi yola doğru ve ana cadde üzerindeki konut ticari nitelikli arsalar satışta çok kazanç sağlar.

Muğla Marmaris satılık arsa için yatırım ekseni mahallelere doğru yönelmiştir. Merkezde parsel bulmak nerede ise olanaksızdır. Eski binalardan parsel elde edilmektedir. Buralarda ticari değeri olan hazır dükkan işyerleri yatırıma daha uygundur. Selimiye, Söğüt, Turgut, Orhaniye, Hisarönü gibi imar çalışmaları henüz bitmemiş mahallelerde (yakın zamana kadar köyler) arazi arsa fırsatları yatırımcılara avantajlar sunmaktadır.

İrtibat: 0532 312 01 16

Bir yanıt yazın