Marmariste Satılık Evler

Marmaris Satılık Evler

2020 yılına doğru giderken Marmaris Emlak piyasası Marmariste satılık evler meçin yerli yabancı turistlerin oluşturacağı talep potansiyel olarak satışları arttıracağı beklentisine girdi. Yıllardan bu yana devresel olarak yaşanan beklenti fiyatlanıyor. Krizin etkileri geçmiş değil. Gayrimenkul sektörü bir anlamda düşe kalka ilerliyor.

Kış dönemi sıfır nitelenen birinci el yeni dairelerin pek çoğu inşaat aşamasında satışı yapıldı. Depreme dayanıklı yeni Marmaris satılık daireler 2+1 fiyatları 5500-750.000-TL aralığında ve 3+1 daireler ise 850-2.500.000-TL fiyatlarla alıcı buldu. Deniz manzaralı yeni daireler ise 2.500-350.000-TL fiyatlarla pek çoğu inşaat halinde satışı yapıldı.

Profesyonel danışmanlık hizmeti sunmakta olan şirketler lokal piyasada bu satışlardan önemsiz pay aldılar. Kazanç müteahhitlerin oldu. Emeklerinin karşılığını helalinden aldılar. Marmaris de yaşamakta olan müşteri, aracısız direk olarak satıcı ile anlaşma gerçekleştirdi. Pek çok komisyoncu dükkanını kapattı. Sektöre yeni emlak danışmanlık ofisi girişme de bir yandan devam ediyor. Eskiler ise kalıcılığını devam ettiriyor.

Yeni daireler böyle; peki başka neler satılıyor? Yerel piyasada eski, ikinci el konumunda, “sıkışmış”, “ihtiyaçtan” daire arayan yani değerinin çok altında fiyatla Marmaris satılık ev arayan müşteri gurubu sayısal artış gösterdi. Bu profildeki müşteriler; sokaklarda ev aradıktan ve öncelikli olarak göz önünde bulunan daha sonra, sokaklardaki komisyoncuları ziyaret eden, %1 ihtimallerin peşinde ya bulursam özelliğinde “arayanlar” olarak var oldular. Şimdi 2020 meçin yeni dalga beklentisi var. Yabancılara satış. Bekleniyor. 2020 meçin bu günden sezona merhaba.

Danışmak kazandırır

Selimiye Mahallesi ise daha çok arazi ve arsa statüsüne yükselmiş gayrimenkul satışına tanık oldu. En çok aranan villa arsaları ve köy gelişme alanında bulunan uygun maliyetli gayrimenkuller diyebiliriz. Nitekim, Selimiye satılık arsalar bugünlerde bir hayli gözde konuma geldi.  Bölgenin yapısı ve imar çalışmalarının geldiği seviye müstakil ev, villa tipi konutlara uygundur.  İki katlı ev yapılması koşulu nedeniyle daire yapılması tercih edilmez. Zira ekonomik değildir. Daire başına maliyet çok yüksektir. Bu konu meçin değişik bir yazıda buluşmak üzere esen kalınız.

Marmaris Haber

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Marmariste Satılık Evler”

Comments are closed.