Mugla Marmariste Selimiye Emlak

Gonenc Emlakçılık Şirketi Muğla Marmariste Selimiye satılık arsalar villalar ile sunulan fırsatlarla yatırımcıları sevindiriyor. Son yılların gözdesi olan Selimiyede popüler sanatçılar, sinema yıldızları, iş adamları, yabancılar yerleşmeye başladılar. Yatçılar da mesken edindiler.

Selimiye İmar durumu
Birinci Evre1989 Kadastro çalışmaları ile Selimiyede gayrimenkul satışlarında hareketlenme başladı. Muhtar senedi belgesiyle yapılan satışlar, resmi devlet tapuları ile yeni nitelik kazandı. Bilindiği gibi Muhtarlık senediyle kişi, toprağın kullanım haklarına sahipliğini ifade ediyordu. Mülkiyet devlete aitti. Veraset olanakları nesilden nesile intikali mümkün kılıyordu.Tapulama işlemi nerede ise tamamlandı. Güvenli alışveriş yapmak sağlanmış oldu.

İkinci dönem; Datça Bozburun Plan Hükümlerine tabi olan Selimiye imar çalışmalarındaki gelişmelerdir. Muğla İl Özel İdare müdürlüğü ‘nün çıkarmış olduğu G.D.Y.K. (Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşulları) kritere uygun tarla, arazileri konumunu arsa statüsüne getirdi. 2008- 2014 arasına geçerli bu dönemde yasal inşaat ruhsatı alınarak; Y.K.İ.B (Yapı Kullanma İzin Belgesi) oturma müsadesi olan konut, işyerleri tipi yapılaşma yaşandı.

Yeni Süreç; artık, resmi tapusu bulunan yerler 1/25.000 ölçekli revizyon imar planı onaylanması ile, Selimiyenin imarında önemli mesafe alındı. İl Özel İdare Müdürlüğü 30 Mart seçimleri ardından kapatıldı. Muğla Büyük Şehir ilan edildi. Selimiyede inşaat ruhsatı vb. Marmaris Belediyesi ‘ne verildi.

Selimiye Piyasası
Birbirini izleyen aşamalar Selimiyenin 30 yıla yakın süren imar tarihidir diyebiliriz. Kendi tarihi ise, yüzyıllar öncesine dayanır. Son yılların yatırım açısında oldukça dikkat çeken geçmişin Köyü bu günlerin mahallesi Selimiye hızla gelişiyor.

Turistik köye kimler gidiyor? Herkes. Özellikle emekliler, yatçılar, tatilciler, günü birlik tatil yapanlar. Yatırımcılar ise odaklanmış durumda. Elbette geçmiş dönemlerin fırsatları kalması. 25 yıl önce bir motosiklet vererek, bugünkü değeri 500.000-USD olan 2500m2 deniz manzaralı arsayı muhtar senediyle alabilirdiniz. Bunlar masal oldu. Yine de bugünün olanaklarına göre fırsat sayılabilecek imkanlar çıkabiliyor.

Arsanızı satmak ya da arsa almak istiyorsanız İ.D.B (İmar Durum Belgesi) işinizi kolaylaştırır. Belediyeden bu belgeyi alabilirsiniz. Bunun için, tapu sureti, röperli çap, dilekçe yeterlidir. Bir yıl geçerlilik süresi olan belge arsanızın değerinin belirlenmesinde önemlidir.

Gonenc Emlakçılık Şirketi Selimiye satılık arsa ilanları hakkında bilgileri ayrıntılı olarak resmi sitesi gonencemlak.com.tr üzerinde yüze yakın sayıda sunuyor. Ayrıca Firma; 2008 yılında beri yayında olan sadece Selimiyeyi arsa, arazi,konut ve imara yönelik gelişmeleri duyuran selimiyeemlak.net sitesini açarak sektöre vermiştir. Halen yayın devam etmektedir.

Selimiye ilanları için; Selimiye Emlak, Selimiye satılık arsalar, Selimiye imar

Bir yanıt yazın