Ev Almak

Gönenç Emlak Şirketi sahibinden ev almak konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamaları içeren makaleyi paylaşıyor. Emlak yatırımı yaparken önemsiz görülen ayrıntılar başınızı ağrıtabilir. Dikkatli olmak her zaman kazandırır. Bu konu insanın her zaman ilgileneceği bir husus değildir. Çünkü ülkemizde milyonlarca insan belki de yaşamları boyunca bir defa emlak konut satın almaktadır. Ne yapılacağının bilinmemesi normaldir. Profesyonel destek alsanız bile sahibinden ev almak için yine de özen gösterilecek etmenler vardır.

Nelere Dikkat Etmeli

Direkt olarak sahibinden satılan gayrimenkul bulmak çok zor işlerden birisidir. Satılık gayrimenkul aramak, insanın ömründe birkaç kez yaptığı, her yaptığı zamanda da değişik risk taşıyan işlemlerden birisidir. İkinci el konut için harcanan emek yalnızca ev aramaktan ibaret değil, aynı zamanda  ömür boyunca yapılan birikimin yüksek fiyatlar ödenerek harcandığı işlemdir.

Ne Yapmalı

Tüm yaptığı birikimi, sahibinden satılık konut alarak harcayan kişiler, bazı zamanlar gördükleri evi almaktan veya satıcı satmaktan vazgeçebiliyor. Bu tarz problemleri önlemek için, birkaç maddeyle kontrol edilmesi gerekenlerin listesine bakalım:

-Konut satın aldığınız kişi, oldukça fazla önemlidir. Sahibinden konut aldığınız zaman en büyük güvenceniz satıcı olmaktadır. Yatırım konusunda sizi neler beklediğini anlamalısınız.

-Konutun bulunduğu semt, konumu, sosyal olanakları gibi konuları iyice değerlendirmek gerekir. Mümkünse alınacak gayrimenkulü yerinde görmeniz daha doğru karar olacaktır.

-Tapu kayıtlarının araştırılması, bunun uzman yardımıyla yapılması gerekir. Gerekli olan belediye kontrollerini de yaptırmak gerekir. Yönetim planı, proje, tapu durumu vb. konular ileriki zamanlarda konut almayı düşünen kişilere beklenmeyen maddi zarar verebilir.

-Civarda bulunan evlerin fiyatları ile kendi alacağınız evin karşılaştırmasını mutlaka yapmalısınız. Kentsel dönüşüm ile ilgili düzenlemesi var mı yok mu diye kontrol edilmeli, gerektiği takdirde SPK lisansı bulunan profesyonel gayrimenkul danışmanlık uzmanından yardım alabilirsiniz.

-Kat irtifakının olup olmadığından ya da mülkiyetin bulunup bulunmamasından emin olmalısınız.

-Deprem yönetmeliği için uygunsuzluk durumu olduğu takdirde sizi yine maddi zarar bekliyor olabilir. Deprem yönetmeliği açısından uygunluğunu resmi bir belgeyle talep etmeniz mümkündür.

– Sahibinden alacağınız satılık ev içinde kalan kiracının olması türlü sıkıntılar oluşturabilir. Evi almadan önce kiracıyla anlaşabilir veya işin uzmanından yardım isteyerek hukuka uygun şekilde evi boşaltmasını isteyebilirsiniz.

-Evin önceki borçlarını da evvelden araştırmak gerekir. Mevcut olan borçların ödenmesini talep edebilirsiniz.

-Sahibinden direkt olarak konut satın alırken önemli diğer husus da evin çıkaracağı masraflardır. Tadilata gerek olup olmadığını muhakkak sorgulayarak, hesabınızı evin çıkaracağı masraflara göre yapmalısınız.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

Sahibinden Ev Almak

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Sahibinden Ev Almak”

Bir yanıt yazın