Yılın Gayrimenkul Trendleri Açıklandı

Gayrimenkul Trendleri

Gayrimenkul Trendleri

Gönenç Emlak Şirketi tarafından gayrimenkul sektöründen konuk yazarlara yer vererek bu yılın gayrimenkul trendleri açıklandı ve izleyicisi ile paylaşıldı.

2017 Yılında Gayrimenkul Sektöründeki 7 trend

2017 yılında gayrimenkul piyasasında hangi durumlar ön plana çıkacak? 2016 senesinin Türkiye ve uluslararası alanda zor bir sene olduğunu söyleyebiliriz. Geride kalan bu zor sene süresince meydana gelen gelişmelerden etkilenen bir sektör de gayrimenkul oldu. Türkiye gayrimenkul sektöründe 2016 süresince bankaların konut için faiz oranlarını düşürmesi, pek çok satılık ev kampanyası ile sağlanan avantajlı ödeme şartları gibi gelişmeler ön plana çıktı. O halde, 2017 yılında sektör hangi doğrultuda gidecek?

1) Milenyum nesli emlak alımında etkili.

2017 senesinde Milenyum kuşağı denilen ve 1980-2000 yılları arasında doğanlar ev almak için daha istekli olacak. 35’li yaşlarda olan bu kuşak, kendini güvence altına almak için ev satın alacak. Evli ve çocuğu bulunan milenyum bireyleri, emlak piyasasında önemli müşteriler olması bekleniyor.

2) Ev fiyatları yavaş olarak artacak.

2017 yılında ev fiyatlarının düşüş göstermesi beklenmiyor fakat diğer senelere göre fiyatların daha yavaş artması bekleniyor.

3) Senet ile konut satılması artabilir.

İnşaat yapanlar senet ile satış yapmaya yöneliyor. Türkiye’de Temmuz ile Kasım ayları arasında ev sahibi olanların ödeme tercihi senetle satın alma yönüne doğru, 5 ay içinde nerdeyse 3 kat arttı.

4) Ortadoğulu yatırımcıların İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

2016’da yabancıların konut alımı bir önceki yıla göre yüzde 16,3 azaldı ve 1.773 oldu. 2017 senesinde ise yabancı yatırım kısa vadede azalması beklense de, Ortadoğu’dan gelen bireysel yatırımcıların İstanbul’u seçmesi bekleniyor.

5) Şehir merkezinden uzak uygun fiyatlı konutlar tercih edilecek

Ev fiyatları artışı sürdürdükçe, ev almak isteyen pek çok kişi bütçelerine uyan evi almak için şehir merkezine uzak yerleri tercih edecek.

6) Yeni evler küçük olacak.

Bilindiği gibi büyük şehirlerde nüfusun artmasıyla beraber, yaşam alanları gittikçe küçülüyor. Yeni ev bulmaya çalışırken daha çok küçük metrekare evlerle karşılaşacağız.

7) Öğrenci yurdu yatırımı artacak

Türkiye’de üniversitelerde okumakta olan öğrenci miktarı 10 milyona ulaşmak üzere. 2017’de bu artış nedeniyle yeni yurt projelerinin gayrimenkul  sektörüne etkisi olacağı bekleniyor.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16 – 0252 4133090

Gayrimenkul Trendleri

DMCA.com Protection Status

Bir yanıt yazın