Şirketimiz Uyarıyor

Gayrimenkul sektöründe 30yıl üzerinde hizmet veren Marmaris Gönenç Emlak Şirketi Dask Hasar İhbarı ve sigorta poliçesi hakkında konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca Marmaris Blog sayfalarımızda yer veriyoruz. Yatırmış olduğunuz deprem sigortası sayesinde zararınız mümkün olduğu kadarıyla karşılanır. Yaptırmış olduğunuz poliçeden faydalanmak amacıyla binanızın tamamen veya kısmen zarar görmüş olması fark etmez, sigortanızın içeriğine göre tam teşekküllü bir sigorta yapılmadı ise küçük büyük bütün zararlara tazminat isteyebilirsiniz. Ancak tam teşekküllü değilse sizlere belirtilen çerçeveler ışığında tazminat talep etme hakkınız vardır.

DASK Hasar İhbarı Nereye Yapılır?

Deprem sigortası ülkemizin fay hatları üzerinde olması nedeni ile artık zorunlu hale geldi ve yeni yönetmelik ilave tedbirleri tartışılır oldu. Elektrik, su, doğalgaz aboneliği, ev alım satım işlemleri artık poliçe olmadan yapılamıyor. Mevcut olan sigortanız sayesinde  ihbarınızı, başınıza gelen afet olayından sonra nereye yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Çünkü herkes benim başıma gelmez düşüncesiyle yaşar. Sadece zorunluluk olduğu için sigorta yaptırır. İhbar öncelikle ALO DASK 125 hattına yapılabilir. Aradığınız hat size 7/ 24 cevap verecektir. Web sitesinde çevrimiçi  işlemleri bölümünden ihbarda bulunmanız mümkündür. Ayrıca DASK adına zorunlu deprem poliçenizi düzenleyen acentenize giderek  bildiriminde bulunabilirsiniz.

İhbarda İstenilen Belgeler

Dask Hasar İhbarı için başvuracağınız birimler sizden bazı evraklar isterler. Gerekli evraklardan bazıları şunlardır; Kimlik numaranızın ve poliçe numaranızın da bulunduğu hasar bildirim belgesi, tapunuz, yerin açık, eksiksiz adresi, daima ulaşılabilecek telefon numarası. Tespit işlemlerinde en önemli belge evinizin veya zarar gören yerin açık adresini bildirdiğiniz belgedir. Çünkü DASK Hasar İhbarı üzerine yerinde tespit işlemleri için  adına görevlendirilen bağımsız eksperler ya da tespit görevlileri gelecektir. Hem onların işini kolaylaştırmak adına hem de sizin işlemlerinizin daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak amacıyla çok önemlidir. Evraklar dışında bilinmesi gereken başka bir hususta şudur ki; DASK Hasar İhbarı konusunda poliçenizin içeriğidir. Mutlaka tam teşekküllü sigorta yaptırmanızı öneririz. Deprem sonrasında oluşabilecek yangın, sel, artçı depremler veya daha küçük maddi zararları da kapsayan sigorta afet sonrası işlemler açısından önemlidir.

Zorunlu Deprem Sigortası

Zorunlu deprem sigortası yerel Marmaris Emlak piyasasında istenilen düzeyde uygulanmadığı izlenmektedir. Elektrik, su abonelik, Tapu Müdürlüğünde  satış işlemlerinde, belge istenildiğinden mecburiyet karşısında yapılmaktadır. Süresi bir yıl olan sigortalama maalesef tekrar yenilenmemektedir. Kontrolü de yoktur. Tekrar evin satılmasında veya kiraya verilmesinde poliçe yenilenmektedir. Aslında yenilenmesinin de şart koşulması gereklidir. Yaşanan son büyük depremlerden sonra biraz da korkunun etkisiyle işlem sayısında artış olması beklenmektedir.

İrtibat: 0532 312 01 16

Dask Hasar İhbarı

DMCA.com Protection Status

One Reply to “DASK Hasar İhbarı”

Comments are closed.