Marmarisin Tarihçesi

Turizm İlçemiz
Muğla Marmaris Gonenc Emlak Şirketi merak edilen Marmarisin tarihçesi hakkında konuk yazarımız tarafından yazılan makaleyi sunuyor.

Marmaris’e ilk yerleşim M.Ö. 3400’lere kadar dayanmaktadır. Buraya yerleşen insanlar, liderlerinin ismi olan Kar adından gelen Karın ülkesi anlamına gelen KARIA ismi verildiği söylenmektedir. Buraların bereketli toprakları ve denize yakın olması tarih boyunca insanları kendisine çekmeyi başarmıştır.

Marmaris tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Pyhskos ise Marmaris’in ilk ismidir. Burada yapılan kazılarda Asdur, Mısır, İon, Pers, Dor, Roma, Suriye, Osmanlı, Selçuklu, Makedon, Rodos ve Karia uygarlıklarının izlerine rastlamak mümkündür. Marmaris’in Tarihçesi böylesine zengin olunca ister istemez bir turizm cenneti olması da kaçınılmaz olmaktadır.

Marmaris mavinin, yeşilin her tonunu barındıran birbirinden güzel koyları ile, çok uzun bir kıyı şeridinin olması, doğal bir liman olması ile, yat limanlarının oluşu, antik şehirlerin varlığı ve fazlalığı, tekne turlarının varlığı, muhteşem doğası, birçok su sporunun yapılabilmesi ile tam anlamı ile turizm merkezi haline gelmiştir.

Eskiden sadece süngerciliği ve balıkçılığı ile bilinen Marmaris artık turizm konusunda kendini ispatlamış durumdadır. Marmaris’e kara ulaşımının çok rahat olmasının yanında ayrıca Rodos Feribotları ve Dalaman Hava alanı ile yurt dışına da kolaylıkla giriş çıkışın olması sebebi ile Marmaris daha da dikkat çekmektedir. Akdeniz’de bulunan yatların da gelebileceği doğal bir liman olması ve bu limandaki atölyelerde yat bakımı ve imalatı da yapılmaktadır.Marmaris’in Tarihçesi ve şu anda bulunduğu konum gereği gerçekten de turizm merkezleri içinde birinci sıraya yerleşmiştir. Akdeniz ikliminden kaynaklanan su sıcaklığından dolayı kış gelene kadar denize girilebilmektedir.

Marmaris’in Tarihçesinden daha önce bahsetmiştik. Bu tarih Marmaris’e oldukça fazla antik kent bırakmıştır. Bu zenginlik doğası ve denizi ile birleşince ortaya muhteşem bir bütünsellik çıkmıştır. Burada unutulmaz bir yaz geçirmek istiyorsanız birbirinden güzel otellerden birini seçebilir, bir pansiyonda kalabilir ya da bir ev kiralayarak tatilinizi burada geçirebilirsiniz. İster merkezde, ister sahile yakın bir yerde olsun yani istediğiniz her yerde ev kiralamak istiyorsanız Marmaris Emlak ile iletişime geçerek rahatlıkla ev bulabilirsiniz. Sadece ev kiralama değil, satın almak istediğiniz evler, arsalar ve iş yerleri için de irtibata geçebilirsiniz.

Marmaris Selimiye    Mugla Marmaris     Selimiye Losta

Bir yanıt yazın