Marmariste Kentsel Dönüşüm

Marmaris Kentsel Dönüşüm Bölgeleri

Ülkemizde kaçak yapıların artışını engellemek, deprem riskini azaltmak önemdir. Marmaris ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların yıkılıp baştan yapıldığı projeleri Marmariste kentsel dönüşüm birçok şehrimizde hayata geçirilmektedir. Devlet desteği ile daha iyi kentleşmenin sağlandığı projelerde kentsel dönüşümden yararlanacak binaların tespiti, yardımlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülmektedir. Binalarınızın, tüm yapılarınızın dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılandırılmasını ya da hasarların onarılmasını istiyorsanız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylayacağı Deprem Risk Raporu sahibi olmanız gerekir. Bunlar haricinde kentsel dönüşüm kanunlarına uygun olarak binalarınızı projeye hazır hale getirmeniz önemlidir.

Kamulaştırma süreci dahil birçok işlemin kanunlara uygun olarak yapılması lazımdır. Böylece devlet desteği alarak kentsel dönüşüm kapsamında değişikliklere gidebilirsiniz. Muğla’nın Marmaris ilçesi dahil ülkemizin hemen hemen her yerinde başlanan kentsel dönüşüm uygulamaları başarıyla devam etmektedir. Güzel liman kentlerimizden biri olan Marmaris turizmin getirisini arttıran  çok sayıda otellerin olduğu ilçemizdir. Turistik yerleşim olduğu için çarpık kentleşmenin etkileri zamanla görülmeye başlanmıştır. Pek çok sebeple Marmaris’te zorunlu olarak bireysel uygulamalara gidilmesi gerekmiştir.

Marmaris’te Zorunlu Kentsel Dönüşüm

Muğla’nın popüler ilçesi Marmaris, arkası dağ önü deniz olan  liman kentidir. Coğrafi yapısı gereği genişleme şansı olmayan Marmaris’te çarpık kentleşmenin önüne geçmek için uygulamalarına başlanmıştır. Otellerden evlere kadar deprem riski taşıyıp kaçak konutlaşmaların önüne geçen proje ile ilçe eskisinden daha güzel hale gelecektir. Projelerden birinde olmak istiyorsanız binalarınızın ekonomik ömrünün, deprem risklerinin, hasarlarının ölçüldüğü raporu almanız gerekir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yasal standartlardaki bina yenilemelerini desteklediği, standart dışında  çivi çakılamayacağı ise dönüşüm projesinin kurallarından biridir.

Kentsel Dönüşümden Yararlanmak

Marmaris’te kentsel dönüşüm projelerinden yararlanmak eski binalarınızın yıkılıp yerine yenilerinin yapılması, devlet destekleri sayesinde standartlara uygun iyi kentleşme yoluna girmek demektir. Şehrin düzeni için artık zorunlu hale gelen çalışmalarda yalnız olmayacaksınız. Devlet desteğini başından sonuna kadar kullanabileceğiniz projenin avantajlarından yararlanmak mümkündür. Mevcut uygulama kat karşılığı sistemi yararlarından çok daha önemli faydalar, destekler sağlamaktadır. Kira yardımı, uygun ödemeli kredi hemen sayacağımız desteklerdir. Her şeyden önce yatırım değeri bir yana can güvenliğiniz açısından depremin yıkıcı gücü karşısında pozisyon almış olursunuz. Son söz; deprem değil kötü binalar öldürür. Ata sözü ilave edelim. Merkebi önce sağlam kazığa bağla ondan sonra tanrıya emanet et demişler.

İrtibat: 0532 312 01 16

 

One Reply to “Marmariste Kentsel Dönüşüm”

Comments are closed.