Marmariste Tarihi Mekanlar

Cennetten Bir Köşe Marmaris
Türkiye’nin en popüler tatil merkezlerinden birisidir Marmaris. Marmariste tarihi mekanlar doğal güzelliğine derinlik katmaktadır.  Özel aracınızla yola çıkıp Muğla ilimize bağlı Marmaris’e doğru inen yolda “ işte Marmaris” yazılı tabelayı görünce bir mola vererek kenti oradan izlemelisiniz.

Son 20 yılda hızlı yapılaşma yaşansa da, yine de güzel görünümü var Marmarisin. 90.000 adrese dayalı kayıt sistemine göre nüfus vardır. Yaz aylarında çevresiyle birlikte yerli yabancı turistlerle 300.000’i bulan ilçe nüfusu ile devası tatil şehridir. Her bütçeye uygun otel, apart, cafe, restoran ve eğlence yerleri vardır.

Onca yapılaşmaya rağmen, yapılan çevre düzenlemeleri, arıtma sisteminden ötürü  plajlardan rahatlıkla  denize girilebilen Mavi Bayraklı ender kentimizdir. Tertemiz deniz, bomboş sahiller arayanlar için karadan ya da tekne turlarıyla ulaşılabilen koyları vardır. Su, doğa sporları meraklılarına, oteller, seyahat acenteleri  çok çeşitli seçenekler sunar. İnanılmaz tarihi örtüsü, sizleri büyüleyecek masmavi denizi ile gitmekten asla pişmanlık duymayacağınız bu cenneti  kısaca da olsa sizler için bazı bilgilerle paylaşmak istedik.  Muğla Marmaris Gonenc Emlak Şirketi gayrimenkul sektöründe 22 yıl üzerinde süreden beri deneyim, bilgi ve birikimiyle pek çok ailenin burada konut veya iş yeri sahibi olmasına neden olan profesyonel hizmet vermiştir. Bu tarihi beldeye yatırım düşünenlere fırsatların bitmediğini hatırlatarak devam edelim.

Kentin en önemli tarihi yapısı ilk kez İonialılar tarafından yaptırılmıştır. Bugünkü kale 1522’de  Osmanlılar tarafından yapılmış olandır. Kale yıllar içinde büyük zarar görmüş fakat restore edilerek bugün içerisinde müze yer almaktadır. Kazılardan elde edilen birçok eser burada sergilenmektedir. Kale ziyarete belirli saatlerde açıktır.

Kentteki diğer ömenli Osmanlı yapısı da Hafza Sultan Kervasarayı’dır. 1542 yılında yaptırılmıştır. Burası günümüzde turistik, hediyelik eşya satılan bir yer olarak hizmet vermektedir.

Çarşı içerisinde bulunan tarihi Bedesten de eskiden olduğu gibi günümüzde de alış veriş merkezi olarak kullanılmaktadır. Alış veriş yapanlar, satılan ürünler değişmiş olsa da güzellik ve otantik yapısını hala koruyor. Dilediğiniz ilginç hediyelik eşyayı buradan temin edebilirsiniz. Kemeraltı Mahallesi’ndeki  İbrahim Ağa Camisi ve Sarı Ana Türbesi de gezilip görülecek tarihi mekanlar arasındadır. Ancak belirtmiş olalım, Merkez dışında yer alan oldukça önemli tarihi mekanlar da vardır. Bir başka yazımızda ayrıca ele almak için söz verelim.

Marmaris doğal bir liman şehridir. Marmaris körfezi üç marina ve 1200 yat kapasitelidir. Eşsiz tertemiz kumsalları ve doğa harikası Marmaris, bugün Türkiye’ye  dünyanın her yerinden gelen turistlere ev sahipliği yapan ülkemizin en güzel kentleri arasında yerini almıştır. Dileriz tarih, kültür, doğa incisi Marmariste eviniz olsun.

Kaynak: Marmaris Emlak BulteniMarmaris EmlakMarmaris satılık konut.

 

Bir yanıt yazın