Vekaletname Tapu Vekaleti Vermek

Tapu Vekaleti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gönenç Emlakçılık Şirketi Marmaris satılık daire işlerinde Tapu Vekaleti vermek ile vekaletname hakkında nelere dikkat edileceği konusunda uyarıyor. Özellikle Marmaris satılık daire işlemleri sırasında sık kullanılan vekaletnamelerin şahıslara, avukatlara verildiğini izliyoruz.

Vekaletname

Bir kişinin başka kişi adına işlem yapabilmesi için, o kişiden yazılı ve imzalı vekaletname onayı alması gerekmektedir. Farklı bir çok alanda gerekli olan vekaletname, tapu işlemlerinde de kullanıla biliyor. Bu işlemlerle ilgili daha sonra sorunlarla karşılaşmamak için gereken belgelerden, vekaletnamenin kapsam yeterliliğine kadar tüm detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Muğla Marmaris Konut piyasasında sık sorular soru yanıtı olarak sizin için bilinmesi gerekenler bu makalede kaleme alındı.

Vekaletname

Tapu Vekaleti İçin Gerçek Kişilerde Gereken Belgeler; Vekaleti verecek olan kişi, T.C. kimlik numarasını ve 2 adet vesikalık fotoğraf (son 6 aya ait olmalı) ibraz etmesi gerekmektedir. Vekaleti verecek olan kişinin kimliğinin T.C. kimlik numarasını içermesi şarttır. Vekalet işlemleri esnasında işlem yapılacak olan adres kapsamlı şekilde belirtilmelidir. Tapu dairesinin kimlik olarak kabul ettiği belgeler pasaport, nüfus cüzdanıdır. Ehliyet kabul edilmez.

Tüzel Kişilerde Tapu Vekaleti İçin Gerekli Olanlar

Tüzel kişiler açısından; yetkili kişinin verdiği imza sirküleri, kimlik, talimatları kapsayan bir belgenin ibrazı gerekmektedir. Vekaletname eğer yurt dışında kullanılacak ise, belge hangi ülkede kullanılacaksa o ülkenin anadiline yeminli bir tercüman aracılığıyla tercüme edilir.

Tapu Vekaletinde Nereye Baş Vurulur?

Bu vekaletnamenin kanuni yönden geçerli sayıla bilmesi için T.C. kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanı ya da pasaport ve iki tane vesikalık fotoğrafla notere başvuruluyor. Böylece tapu için vekil atama işlemi tamamlanır.

Tapu Vekaleti Kapsamı

Vekaletname, çok işlemde kullanılacağından sözleşmedeki içerik net olarak belirtilmelidir. Yapılan sözleşmede kapsama kısmı belirtilmezse, gerçekleştirilecek işlemler neyse, izinler de yalnızca o işlemin niteliğini toplayacak şekilde verilir. Bir yandan da vekalet; vekil olan kişinin ona atanan işi tamamlaması açısından gerekli olan hukuki işlemlerin yerine getirilmesi yetkisini de içermektedir. Ek olarak vekil gerçek bir kişi olabileceği gibi tüzel kişi de olabiliyor.

Kapsam Dışı Olma Durumu

Vekil, yetkili olarak atanmadığı takdirde taşınmazı devredemez, hak iddia edip sınırlandırma yapamaz, dava açamaz, hakime başvuramaz, kefil olamaz, bağışlama yapamaz, sulh olamaz, iflas, iflasın ertelenmesi talebinde bulunamaz. vekaletname “Tevkil Yetkisi” içermediği takdirde vekil atanmış kişi başka birini vekil atayamaz.

Muğla, Marmaris civarında gerçekleştireceğiniz tüm gayrimenkul, arsa alım satımlarında doğru adrestesiniz. Her ne kadar uyarıda bulunuyor olsak da, işlerinizi daima profesyonellerle yapmanız önerilir.

Mdya İrtibat: 0532 312 01 16

Bir yanıt yazın