Hazırlıklar Başladı

Hazırlıklar Başladı

Marmaris ve Turizm

Yaşadığımız Kovid-19 salgın hastalığının etkileri tüm alanlarda olduğu gibi Marmaris ve turizm sektöründe izlendi fakat sezona hazırlıklar başladı. Aşılamanın yaygınlaşması nedeniyle 2021 yaz aylarında tatil hayali beklenti olarak oluşmuştur. Marmaris coğrafi konumu turizme en elverişli ilçelerimizdir. Gezi açısından oldukça tercih edilen bu bölge yerli ve yabancılar meçin sürekli yaşamak meçin tercih ediliyor. Turistik olarak avantajların oluşunun yanında doğa olarak da revaçtadır. 1990 yıllarında 6.000 civarında olan nüfus günümüzde sürekli ikamet eden 100.000 nüfus sayısı aşılmıştır. Son yıllarda yabancıların mülk satın alması geçmişe göre azalmış olsa da tatilcilerin akını devam etmektedir. Nitekim salgın öncesi yaz aylarında çevresi ile birlikte yerli yabancı tatilcilerle birlikte ilçe 800.000 civarında konuk ağırlamaktadır. Büyük kentlerin gürültü, karmaşa ve kirliliğinden kaçanlara ilçe kucak açmaktadır. Yani göç almaktadır. Bu nedenle satılık konut talebinde artış olduğundan Marmaris satılık ev fiyatlarının düzenli yükselmesi izlenmektedir.

Marmaris İle İlgili İletişim Örgütleri Nelerdir?

Hemen hemen her bölge meçin iletişim ve bilgilendirme örgütlerinin olduğu gibi Marmaris içinde önemli bir haber kanalı olan Marmaris haber sektör hakkında bilgileri paylaşmaktadır. Gündelik yaşam, ekonomi, haber ve emlak piyasası haberlerini aktardığı gibi kent ile ilgili bilgilendirmede yapmaktadır. Gezi grupları ve tur grupları da kentle ilgili bilgilendirme ve gezi açısından oldukça yardımcı olur. Resmi olarak Turizm Müdürlüğü danışmanlık hizmeti vermektedir. Tatili düşünenlerin adresleri ise Turizm bakanlığı onaylı firmalardır. Bu arada 2008 yılından beri yayınlanan Marmarisbox sitesi önemli bilgi kaynağı niteliğinde izlemeye değer haber magazin yayını olarak. tavsiye etmiş olalım.

Marmaris Yaşam Alanı Olarak Önerilir mi?

Turistik ve gelişmiş bir kent oluşu birden çok geçim kaynağını bünyesinde taşımasını sağlar. Bu sebepten ötürü yaşam alanı olarak sıkça tercih edilen bir yerdir. Farklı illerden de göç yapılmaktadır. İlçe gezilerek görüldüğünde beğeni almaktadır. Gezi kentleri arasında tercih sıralamasında ön sıralarda yer almaktadır. İlçeye yabancı olarak gezmek veya sürekli yaşamak meçin gidildiğinde Marmaris yaşam gruplarından destek alınabilir.

Marmaris’in Tarihi Alanları

Marmaris gezilecek alanlar çok donanımlıdır. Bunun yanında tarihi yerleri ile oldukça dikkat çeker ve hayranlık uyandırır. Mavi bayraklı plajları ile ün salan bu kentin tarihi plajları da ünlüdür. Nitekim Marmaris Kalesi ve Müzesi, Halıcı Ahmet Müzesi, Hayfa Sultan Kervansarayı ve Turunç da kent için oldukça önemli tarihi yerlerdir. Selimiye, Sedir adası, Dalyan ve Taş han gidilince kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır. Bölgenin tarihi de yeşillik ve güzelliklerle doludur. Kente unvan olarak yeşil şehir veya yeşil cennet adları da takılmıştır. Ve kentin yaşama açısından olanakları ve tarihi dışında tercih edilmesinin bir önemli sebebi daha vardır. Bu da ormanlarla çevrili oluşu yani yeşil bir belde ve denizinin oluşundan dolayı yaşam ruhunu güçlü kılmasıdır.

İrtibat: 0532 312 0116

One Reply to “Hazırlıklar Başladı”

Comments are closed.