Marmarisin Tarihi Yerleri

Gezip Görülebilecek Tarihi Yerler

Gönenç Emlak Şirketi Marmaris satılık ev alacaklara tatil planlayanlara Marmarisin tarihi yerleri hakkında bilgi vererek görülmesini önerdi. Muğla Marmaris ile çevresi gezilebilecek birçok tarihi yeri içinde barındırır. Marmaris’te tarihi yerler için size önemli yerleri tavsiye etmek istedik.

Marmaris Kalesi

Marmaris Kalesi görülmeye değer özellikle sahip olup tarihi mekanlardan birisidir. Kalenin ilk olarak İyonlar döneminde M.Ö. 1044 yıllarında yapıldığına ve sonradan da Büyük İskender döneminde tekrar yenilendiğini konusunda bilgiler yer almaktadır. Kale, Kanuni Sultan Süleyman dönemi sırasında, 1522 Rodos seferinin öncesinde tekrar yenilenmiş, genişletilmiş olduğu söyleniyor. I. Dünya Savaşında ise bu kale Fransız donanması tarafından topa tutularak çok büyük bir zarar görmüştür. Kale 1970 yıllarına kadar barınma alanı olarak kullanılmış olup kalede 18 adet oda, 1 çeşme, ark bulunmaktadır. Son olarak kale 1980-1990 yılları içerisinde restore edilerek 1991 yılında müze haline getirilerek ziyaretçilere açılmıştır.

Hafsa Sultan Kervansarayı

Hafsa Sultan Kervansarayı, bir Osmanlı yapısıdır. Bilindiği gibi Hafsa Sultan, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesidir. Kervansaraylar, dönemin dinlenme ve konaklama yerlerinden birisi idi. 1545 yılında inşa edilmiş olup Marmaris Kalesi’ne doğru uzanan dar yol üzerinde yer alır. Günümüzde Hafsa Sultan Kervansarayı, kafe ve hediyelik eşya dükkanları olarak hizmet vermektedir.

Sarıana Türbesi

Türbe, Marmaris’in kuzeydoğu tarafındadır. Sarıana’nın anısına Osmanlı mimarisiyle yaptırılmıştır. Sarınana döneminde kehanetleriyle meşhur. Rodos seferi esnasında Kanuni Sultan Süleyman da Sarıana’yı ziyaret ederek ondan olumlu işaretlerini alıyor. Sarıana aynı zamanda bu dönemlerde Osmanlı birliklerine süt ve yiyecek getiriyordu.

İbrahim Ağa Camii

İbrahim Ağa Camii, Kemeraltı mahallesinde bulunmaktadır. 1979 yılında inşa edilmiş olup caminin büyük kubbesi ile birlikte mimari değeri oldukça yüksektir. İbadete açıktır.

İyilik Kayalıklarındaki Arkeoloji Parkı

Marmaris’in merkezinde bulunan İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, 8.342 metrekare içerisinde, 2.100 metrekare yamaçta konumludur. M.Ö. 4. üncü yüzyıla ait arkeolojik kalıntılar park içerisinde sergilenmektedir.

Büyük Çarşı (Bedesten)

Tarihi Bedesten, Merkez Çarşısı içerisinde yer alır. Eskiden de olduğu gibi günümüzde de çarşı olarak hizmet vermektedir. Restore edilerek yenilendikten sonra daha çok ilgi görmektedir.

Taşhan ve Kemerli Köprüsü

Taşhan, Kemerli Köprüsü, Muğla yolunun 10. uncu kilometresinde olup İskele başı mevkinde yer almaktadır. 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır.

Marmarisin tarihi yerlerden bazılarını vurguladık. Turizm Sektöründe, tatilciler, turistler için deniz, plaj, eğlence yanı sıra tarihi, kültürel, sosyal etkinlikler de ciddi organizasyonlarla öne çıkmaktadır.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

Marmarisin Tarihi Yerleri

Bir yanıt yazın