Muğla Marmaris Plajları

Marmaris Plajları

Marmaris Plajları

Gönenç Emlak Şirketi Muğla Marmaris plajları ve Marmaris emlak piyasasında ev alarak yerleşmek isteyenlere konuk yazarların tanıtım makalelerine yer veriyor. Bölgemizi anlatan yazılara sayfalarımızı açmaya devam edeceğiz.

Muhteşem Marmaris Plajları ve Koylar

Muğla Plajları Türkiye’nin en ünlüleri arasındadır. Belki turizm cenneti olarak anılmasında önemli bir pay Muğla Marmaris plajları ile koyları olmuştur. Dünyanın farklı ülkelerinden yerinden gelen turistler tatillerinde önemli zamanı pajlarda geçirmektedir. Yazımızda konu hakkında önemli yerlerden bahsedeceğiz.

  • Kızlanaltı Plajı: İsmini Kızlan Köyüne ait arazilerden alır. Yay biçimindeki sahili ile sadece kumdan oluşmaktadır. Wind Surf sporuna elverişli olduğu bilinmektedir..
  • Kadıkalesi Plajı: Narenciye bahçelerinin arasında kalan, tertemiz denizi, geçmişi helenistik döneme kadar uzanan tarihi, muhteşem güzellikteki kumsalı, çınar ağaçlarının da yer aldığı nadide güzelliklerden sadece birisidir.
  • Taşlık Plajı: Ilıca ile Datça Limanı arasında yer aldığından, rüzgar almamasın nedeniyle oldukça sakindir. Burayı farklı yapan şey ise denizin dibinden gelen, ılıca gölü denilen şifalı suların bulunduğu gölet olmasıdır. Denizden çıktıktan hemen sonra gölete girerek  tuzlu sudan arınıyorlar ve şifalı suyun tadını çıkarıyorlar.
  • CamelBeach: Kargı Koyu olarak da bilinir.  Çok eskilerden günümüze kadar buralarda bulunan develerinden dolayı böyle isim almıştır. Şimdi ise deve turları düzenlenerek turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Muhteşem kumsalı ile dünyada her yerde bulunmayan zambaklar açmaktadır. Sadece bunları görmek amacıyla bile bu koya gidilir. Dibi yalnızca kum ve  oldukça sığdır.
  • Emel Sayın Koyu: Koyun diğer adı Bencik’tir. Tatilini her yaz Datça’da geçiren, badem festivaline katılan sanatçı Emel Sayın’dan adını almıştır.
  • Dişlice Adası: Hisarönü’ne bağlı olan Dişlice Adası, en güzel manzaraların göründüğü doğa harikası adacıktır. Oldukça bakir doğası vardır, bunu günümüze kadar korumayı başarmıştır.
  • Kamelya Adası: Selimiye’ye yakın olan Kamelya Adası, keçileri, doğası ile ilgi çekmektedir. Burada tarihi kilise bulunmaktadır. Denizi oldukça derindir. Çok güzel kumsalı vardır. Buraya kadar gelmişken dilek ağacına ip bağlayarak dilek tutabilirsiniz.
  • Aksazlar Koyu: Oyuktepe koylarından sadece önemli birisidir. Aksazlar Koyu’nun  sığ, sakin denizi vardır. Fazla berrak değildir. Kamp kurmaya elverişlidir. Burası dalış sporuna uygun değildir.

Mavi Bayraklı Plajlar

Adını belirttiğimiz tüm güzel plaj ve koyları görmek herkesin hakkıdır. Muğla Marmaris plajları dünya standartlarına sahip Mavi sertifikası kazanmıştır. Tatil programınızı yaparken tarihi derinliği olan doğal güzelliklere ilginizi çekiyor ise programa almanızı öneriyoruz. Gönenç Emlak Şirketi 1994 yılından beri bölgede konut satıyor. Dilerseniz sizin de Marmaris’te eviniz olsun.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16

Marmaris Plajları

One Reply to “Muğla Marmaris Plajları”

Bir yanıt yazın