Marmariste Satılık Ev Alma kuralı açıklandı

Satılık Ev Alma Kuralı

Gönenç Emlak Şirketi Marmariste satılık ev alma kuralı için uygun davranış gerektiğini ve konut kredisi kullanımının iyi incelenmesini öneren yazıyı paylaştı.. Gayrimenkul sektöründen gelen talepleri değerlendirerek gündeme aldığımız konularda yazmayı ve paylaşmayı editörlerimiz gönüllü olarak yapmaktadır. Sektöre ilişkin konuk yazarların yazılarını da yayınlıyoruz. Bu yönde katkılarınızı bekleriz.

Ev Alırken Dikkatli Olunuz!

Ev almayı planlıyorsunuz fakat karar aşamasında işlerin nasıl gelişeceğini nelerle karşılaşacağınızı net olarak bilmiyorsunuz. Ev sahibi olma isteğinizin sakıncalı sonuçlar doğurmaması amacıyla aşağıda bilgileri okumanızı tavsiye ediyoruz. Basit görünen kurallar sizleri pek çok sıkıntıdan uzaklaştırır.

Banka Kredi Notunu Sorgulamak Önemlidir

Kredi kullanarak ev almayı düşünüyorsanız atacağınız ilk adım başlıktaki sorgulama olmalıdır. Kredi borcunuz var ise, kapatmanız önerilir. Kredi notunuz eğer düşük ise, istediğiniz düzeyde çekim yapmanız mümkün olmadığı gibi Marmaris konut kredisi başvurunuz banka tarafından geri çevirebilir. Fakat kredi notunuzun iyi derecede olması durumunda krediniz onaylanır. Unutmayın banka gözünde borç alan, borcunu gününde, düzenli ödeyen önemlidir. Hiç kredi çekmemiş, kart kullanmayan daha yüksek dereceye sahip olmaz. Notunuzu yükseltmek için kartınız yoksa alınız, gününde ödeyiniz. İtibar paradır. İtibarı borcunuzu ödemekle kazanırsınız. Marmariste satılık ev almadan önce öğrenmeniz gerekli olanları izleyiniz.

Vereceğiniz Peşinatı İyi Hesaplayınız

Kredi notunuzun araştırılmasında iyi çıkması halinde vermeniz gereken peşinat çok önemlidir. Çünkü, bu konuda bankalar alacağınız evin %80’ini size verirken kalan %20’lik bölümünü sizin tarafınızdan ödenmesi gerekmektedir. Eğer almak istediğiniz kredinin %20’lik kısmına sahip değilseniz, maalesef kredi onaylanması gerçekleşmez.

Özel Giderlere Hazır Mısınız?

Heyecan, mutluluk içinde satın alacağınız evin düşünü kuruyorsunuz. Ancak, kredi taksitleri ile beraber farklı harcamalarınızda ortaya çıkacaktır. Turistik ilçede yaşayanlar için masraf biraz daha çoğalacaktır. Ekstra harcamalarınız için ek kaynak, ya da birikiminiz, yani yedek akçe gerekmektedir.

Satın Alacağınız Evin İzinlerini Kontrol Ediniz

Marmariste satılık ev edinmek için gerekli prosedürleri yerinde araştırın. Tapu Müdürlüğü ile Belediye resmi kurumlarda satılık ev için sorgulama yapmanız önemlidir. Eğer bu aşamada deneyimli değilseniz bizimle iletişim kurmanız yararınıza olur. Danışmanlık hizmeti kapsamında araştırmalar yapılır. Birlikte olabileceği gibi eviniz için gerekli tüm işlemleri adınıza yapabiliriz.

Beğendiğiniz Konut Size Uygun mu?

İlk gördüğünüzde beğenerek etkilendiğiniz satılık ev belki de sizin isteklerinizi karşılıyor olmayabilir. Bir evi satın almak için beğenmek dışında başka parametrelerin de olması beklenir. Çok beğendiğinizi düşündüğünüz evin doğru seçim olduğunu iyi düşünerek, inceleyerek, araştırarak karar verin. Bütçeniz çerçevesi kapsamında farklı evleri görmeye çalışın. Karşılaştırma yapmanız doğrudur. Araştırdığınız evin gideri olmasına özen gösteriniz. Satılık konut, boya, sıva, elektrik-su tesisatı, yer-zemin döşemesi, kapı, pencereler, dolaplar, dış cephesi, çatıdaki izolasyon, tek tek araştırılmalıdır. Belirtilen örnekler evin fiyatını etkiler, sağlamlık özelliklerini yansıtır. Ayni zamanda kalite değeri bu etmenler ile doğru orantılıdır.

Satın Alınan Konut Sahibiyle İrtibatlı Olunuz

Karar verdiniz ve evi satın aldınız. Eski konut sahibiyle irtibatınızı bir süre daha devam ettirmeniz önem taşır. Satış sonrası yaptıktan sonra irtibat herhangi bir eksiklik veya sıkıntı aşamasında destek almanıza yarar.. Eve geçtiğinizde bir şeyler yolunda gitmiyorsa evi aldığınız satın aldığınız aileden yardım isteyebilir ihtiyacınız olan konularda yardımını isteyebilirsiniz.

İrtibat: 90 532 312 0116 – 02524133090

Marmariste Satılık Ev

Bir yanıt yazın