Kiraya Ev Verirken Dikkat

Gayrimenkul

Kiraya Ev Verirken

Kiraya Ev Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Muğla Marmaris emlak piyasasında ev kiralama konusunda kiraya ev verirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlarla temel kurallar olduğu açıklanarak paylaşıldı.Konut sahibi olmak günümüzdeki gelişmiş ekonomide hiç zor değildir. Hızla büyüyen konut projeleri ile birçok konut seçeneği bulunmaktadır. Bankalar tarafından sunulan kredi faiz oranları ile de konut sahibi olmak oldukça kolaydır. Marmaris ev kiralama konusunda kiraya evinizi verirken dikkat edilmesi gerekenleri yapmak yararlıdır.

Kiraya Ev Verirken

Kira geliri için de konut sahibi olunabilmektedir. Kiraya ev verirken kiracı ile, devletle sorun yaşamamak için yapılması gereken şeyler vardır. Kira sözleşmesinin düzenlenmesi, imzalama sürecinden önce mutlaka bir avukata danışılması gerekmektedir. Kira sözleşmesi sonrası tarih gösteren tahliye taahhütnamesi alınması gerekir. Düzenleme ve tahliye tarihinin boş kalması, bu tarihte de evin boşaltılmaması halinde ceza ödenmesi gerektiğinin kiracı tarafına bildirilmesi gerekir.

Kiralama Koşulları

Bazı şeyler için cezai şartlar belirlenmeli, bu şartlarda her yıl miktar artışı olmalıdır. Kiracının ödemesinin her ay nereye yapılacağı belirlenmelidir. Ödemenin hangi yöntemle yapılacağı da belirlenmelidir. Kiranın geç ödenmesi durumunda ya da ödenmemesi durumunda bütün kira borçlarının muaccel olacağı kira sözleşmesinde belirtilmelidir. Elden para almak vermek yerine banka hesabı üzerinden ödeme yapmak doğru olandır.

Kira Sözleşmesi

Mutlaka kira için kapora alınmalı ve kefil istenmektedir. Kapora,  kiracı kiraya veren müşterek hesabı açılan bankaya ödenir. Kira zammı için de düşünülen oran şüphe duyulmayacak bir şekilde belirtilmelidir. Kira süresinin sonunda da anahtar, evin  tutanak ile teslim edilmesi gerektiği sözleşmede belirtilmelidir. Kira ile ilgili gereken her şeyin sözleşmede belirtilmesi gerekmektedir. Aksi halde konu hakkında birçok sorun çıkmaktadır. Bu sorunlar büyüyebilmekte, çözülemeyip kavgaya kadar gitmekte.

Kiracı Sorunları

Evi kiraya verirken mutlaka sözleşme için avukata danışılmalıdır. Bazı art niyetli olan kiracılarla çok büyük sorunlar çıkabilmekte, büyük zararlar da oluşabilmektedir. Bu yüzden sözleşmede her türlü ayrıntının yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde oluşan zararlar evin sahibine kalmaktadır. Bu yüzden de konut sahipleri mağdur olmaktadır. Bazı durumlarda da art niyetli olan konut sahiplerinden dolayı kiracılar mağdur olabilmektedir. Bu yüzden sözleşme iki tarafın da korunması için mutlaka gereklidir.

Profesyonel Destek Alınız

Sözleşme olmadan yapılan kiralama işlemlerinde mutlaka anlaşmazlık çıkmaktadır. Uzmanlar sözleşmenin avukatlar tarafından oluşturulmasından yanadır. Bu şekilde en doğru şekilde sözleşme yapılmış olur. Bu şekilde de hiç bir taraf mağdur olmamış olur.

İrtibat: 0532 312 01 16

DMCA.com Protection Status