Sahibinden Ev Kiralama

Sahibinden Daire kiraya Vermenin Dezavantajları

Gönenç Emlak Şirketi sahibinden ev kiralama konusunda profesyoneller ile çalışmanın daima avantajlı olduğunu her iki tarafın hakkının korunduğunu açıkladı. Ev kiralarken gayrimenkul danışmanı ile çalışmak önemlidir. Çünkü sonradan çıkabilecek muhtemel problemleri önlemek mümkün olabilir. Sizin profesyonel gözle bakamadığınız durumlarda gayrimenkul danışmanı uyarılarla zarara uğramanızı önler. Danışmanlar sizin ve evinizi kiralamak isteyen insanların arasında tampon oluşturur. Böylece işin daha kısa zamanda sorunsuz tamamlanması sağlanır. Kira bedeli, depozito ve kira kontratı, demirbaş listesi gibi muhtelif evrak işleri güvenle çözümlenir. Uygun kriterlere sahip kiracı profilinin seçilmesinde size destek olacaktır. Burada önemli husus adil olmaktır. Danışmanın elinde terazi olmalıdır. Her iki tarafın haklarının korunmasına özen gösterilmelidir. Unutmayalım adil olmayan anlaşmaların ömrü kısa olur. Gönenç Emlak Şirketi Marmaris kiralık ev piyasasında bu ilkeye özenle 29 yıldır uymaktadır.

Ev Kiralarken Emlakçı ile Çalışmanın Faydaları

• Balkona branda asarak ya da gazeteye ilan vererek, elektronik ortamda pazarlama çalışması yaparak sizden daha fazla insana ulaşabilirler. Bu da kiracı seçimi için birçok aday demektir.
• Danışmanlar profesyonel hizmet verdiği için tüm olasılıkları riskleri bilirler
• Gayrimenkul kira hukukuna hakim olduklarından kaçırdığınız hususlarda destek olurlar.

Emlak danışmanları sizin için tüm evrak düzenleme işlerini çözümler. Depozito aşamasında herhangi zarara uğramanızı önleyecek tedbirleri alırlar. Örneğin; elden depozito konusunda kiracı kiraya veren müşterek imzalı banka hesabının açılmasını sağlamak gibi.

Kiracı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

KİRAYI KARŞILAYABİLME Evinize kiracı olarak gelecek ailenin maddi durumunu öğrenin. İstediğiniz kira ücretini ödeyebilecek duruma sahip olduğunu araştırın. Gerk görülürse kefil isteyin. Daha sonra çıkabilecek herhangi sorun olduğunda bu önlem, zarara görmenizi önleyecektir.
KİRAYI ZAMANINDA ÖDEME Kiracının sorumluluk sahibi  insan olmasına dikkat ediniz. Herkesin zamanında ödemesi gereken borçları olabilir. Sizi bu nedenle mağdur etmemesi için kira kontratından önce bu konuya açıklık getirmek yararlıdır.
TEMİZLİK, TERTİP VE DÜZEN Kiracının konuta düzgün bakacağına, duvar sıvalarına, kapılara veya banyo, mutfak gibi evin en çok kullanılan bölümlerini aldığı gibi teslim edeceğinden şüpheniz olmasın. Çünkü kiracı sözleşme sonrası evde kalmayacağı için, taşındıktan sonra  sorunlarla karşılaşmamak için bunları önceden konuşun, önlem alın..
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR Hiç kimse evini  alkol, uyuşturucu maddeler kullananlara kiralamak istemez. Bu tür konuları konuşmak çok kolay olmasa da kira kontratına yazılabilir. Daha sonra kabus yaşamamak adına en başta koşul koymakta fayda vardır.
EV ARKADAŞLARI Kiralanan konutu kaç kişinin kullanacağını sorunuz. Bunu öğrenmek yararlıdır. Gerekirse evde kalacak olanların kimliklerinin alınması güvenlik için gereksinir. 155 hattından T.C. Kimlik numaraları ile bildirim yapılabilir. Evde kapasitenin üzerinde insanın kalması evinize zarar verir. Komşulardan şikayet alınır. Hukuki sonuçları olur.

Sonuç

Doktorunuzu, dişçinizi seçerken gösterdiğiniz özeni gayrimenkul danışmanı seçerken ayni titizlik ile göstermeniz gerekir. Evini kiraya vermek isteyen ile kiralık ev arayanın makul şartlarda buluşmasını sağlamak profesyonel hizmet ile daha uygun olur. iki tarafın şartlarda anlaştıktan sonra, gayrimenkul mevzuatında yetkin avukatları ile kira sözleşmesi yapması gerekir. Çünkü; anlaşmazlık halinde gideceğiniz adres onlardır. Yasal işlemleri gerçekleştirme yetkilerine sahip oldukları için vekaleten sizi temsil ederek haklarınızı koruyacaklardır. Bir şey olmaz demeyiniz. Zaten bir şey olmaz ise sorun yoktur. Söylediğimiz; olursa ne olacak sorusunun yanıtıdır.

İrtibat : 0532 312 01 16r

Sahibinden Ev Kiralama

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Sahibinden Ev Kiralama”

Comments are closed.