Marmaris Bisiklet Sporu

Bisiklet Sporu

Kendinize Önem Veriniz

Ülkemizde son yıllarda daha çok önem verilen sağlıklı yaşamın yolu spordan geçer denilerek Marmaris bisiklet sporu bu alanda benimsenerek yerini aldı. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet yarışı ilçemiz etabı ilgiyle izlenirken, spora karşı sempati yayılıyor. İlçede yapılmış bisiklet yolları sağlıklı yaşam için insana saygı gibi algılanıyor. Yelkencilik, deniz sporları, yürüyüş, koşu, safari, otomobil yarışları, ilçede spor alanına destek kazanıyor. Yazımızda muhtelif tiplerinden bazılarının tanıtımını paylaşalım.

Dağ Bisikleti

Bisiklet sporu kapsamında ilgi görmektedir. Engebeli arazilerde sürüş macera sevenler tarafından heyecanla kabul edilir. Muhtelif alt disiplini vardır. Kros, dağ kategorisinde yeni başlayanların seçimidir. Güç, çeviklik, iyi kullanma becerileri gerektiren spordur. Başarılı profesyoneller sporun ilk yıllarında becerilerini geliştirdi. Ön çatal süspansiyonu bulunur. Arka süspansiyonu olmayan, sert kuyruklu veya dik düşüşler, çok engebeli araziler, ekstra konfor, yastıklama amacıyla arka süspansiyona sahiptir. Tam süspansiyonlu olanıyla gitmeyi seçebilirsiniz.

Singapur Parkurları

Parkurun hangisini seçerseniz seçin, size müthiş eğlence sağlayacaktır. Batıda bulunan, Singapur’daki en popüler parkurdur. Uuslararası standartlara göre tasarlanıp inşa edildiğinden kesinlikle tekne gezintisine çıkmaya değer. Tamamen yeniyseniz, daha az teknik izleyerek başlamayı unutmayın. Eski Singapur Demiryolu Koridoru şimdi yeni başlayanlara mükemmel yoldur.

Yokuş Aşağı

Bu sporu yapanların da özendikleri bu dalıdır. Tam süspansiyonlu olanlara benzer görünebilir. Kesinlikle söz konusu değil. Aerobik güçten daha fazla çeviklik, beceri gerektiren spordur çünkü tamamen binici, patika, yerçekimi ile ilgilidir. Biniciyi aynı anda yoğun şoktan korurken, dik “patikadan” aşağı inerken maruz kalmaları gereken aşırı kuvvetlere dayanacak şekilde üretilmiştir.
Yarışmalar, adrenalin patlaması ile ağzına kadar doldurulur. Muhtemelen iki tekerlek üzerinde izlenmesi heyecan verici olaydır. Singapur henüz yer olmasa da, ülke birkaç yıldır Red Bull Dark Knights etkinliğine ev sahipliği yaptığından sporun büyümesini, parkurların kullanıma açılmasını bekleyin.

Bisiklet Sporu

Daha popüler BMX adıyla bilinen Bicycle Moto-Cross var. Burada sunulan disiplinlerin basitidir çünkü birden fazla vites veya gelişmiş hidrolik disk fren gerektirmezler. Yarışçıların virajlı dar pistte olabildiğince hızlı manevra yapmalarını sağlamada hızlı, hafif, çevik olacak şekilde üretilmiştir. Gençler arasında popülerdir. Sürücülerin büyük çoğunluğu gençken eğlenmede BMX sürmeye başladı. Ancak, BMX’in ciddi yanı var – BMX 2008’den beri Olimpik spor olarak dahil edildi. Sporu denemek isteyenlere, Tampines Parkı’nda BMX dersleri ve pisti var. Gençlik Olimpiyat Oyunları amacıyla inşa edilmiştir.

Marmaris bisiklet sporu
Marmaris Emlak

İrtibat: 0532 312 01 16

3 Replies to “Marmaris Bisiklet Sporu”

  1. Tatil beldesi ilçemizde bisiklet yolları yapıldı. Ancak, hala yaya yolunda bisiklet kullananlar var. Bu konuda eğitim eksikliği gözlemleniyor. Yine de bisiklet yolu yapılması önemli ve doğru. Zamanla bu kültür yerleşecektir inancını paylaşıyoruz.

Comments are closed.