Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

Kredi ve Kira Yardımı Nasıl Alınabilir?

Devlet kentsel dönüşüm kapsamında tahliye edilen binalara yönelik onsekiz aya kadar süren kira yardımı desteğinde bulunur. Emlak İnşaat sektörü açısında yararlı sonuçları olan kararı inceleyelim. Emlak İnşaat Sektörü; Kentsel dönüşüm için kredi ve kiralama yardımı aldığınızda  ödemeleri için ilk 5 ay sizlere peşin olarak ödenmektedir. Bununla beraber tahliye edilen binalarda sınırlı sayıda haklara sahip olanlar, kiracılar,  iş yeri işletenler de aylık kiranın tutarının iki katı kadar  yardımı alırlar.

Yardım Şartları
Devlet bina sahiplerine 2 yılı geri ödemesiz 10 yıl ödemeli olmak üzere devlet destekli kredi imkanı sağlıyor. Kentsel dönüşüm  imkanından faydalanmak için de bazı şartlar öngörülmüştür.  Bu şartlar;

* Aynı kişinin hem kira yardımında hem de kredi imkanından faydalanamaz.
* Kirada faiz desteğinden yararlanan kişiler de  yardım alamazlar.
* Yardımından faydalanmak için binanın riskli bina veya anlaşmalı tahliye edilmesi gerekmektedir.

Kredi ve Kira Yardım Başvurusu
Kentsel dönüşüm kapsamında kredi, kiralık ev için yardım desteğinden faydalanmak için bu noktada binanın riskli bina, anlaşmalı tahliye edilmesi durumları önemlidir. Bu noktadan sonra başvuru sürecinde;
*Kentsel dönüşüm konut kiralama yardımı almak için bulunduğunuz bölgede Altyapı, Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerine bizzat dilekçeyle başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
* Bulunduğunuz yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne özel hesaptan tespit için kredi kullanmak mümkündür. Kredinin geri ödeme şartı 24 aydır.
* Kira yardımı alabilmeniz için ayrıca Ziraat Bankası Hesabı açtırmanız gerekiyor. Yapılacak yardımında sizden istenilen belgeler arasında nüfus belgesi fotokopisi,  yardım talep  başvuru formu, riskli yapıya ait olan tespit raporu, yapının tapu kaydı ile birlikte tapu belgesi, arsa payı bulunan tapularda emlak vergi beyannamesi, Kat malikinin ziraat bankası hesap bilgileri, yıkılan yapıya ait olan form, imzalı ikametgah belgesi, kat malikinin ödediği fatura belgeleri istenmektedir.

Kentsel dönüşümde yardım imkanında faydalanmak için bahsettiğimiz noktaları tekrar gözden geçirebilir. İşlemlerinizi buna göre yapabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

DMCA.com Protection Status