Marmariste Domuzlar Sahile İndi

Marmariste Domuzlar

Yabani Domuzlar Marmaris Sahillerinde

Başlığı okuyunca bu nedir diye sorabilirsiniz. Evet. Doğru. Muğla Marmariste domuzlar sahile indi ve özellikle hava karardıktan sonra sürülerle ortaya çıkmaya başlayarak çevre sakinlerinin korkmasına neden oluyorlar. Marmaris Haber konu hakkında açıklamalar yaptı. Öyle tek tek değil en az 7-8 adetlik sürüler halinde. 120-150 kg’lık iri domuzlardan söz ediyoruz. Çöp bidonlarını deviriyorlar. Yiyecek bakıyorlar. Siteler semtinde apartman bahçelerine giriyorlar. Bizim bahçeye de girdi. Sanki toprak sürülmüş gibi alt üst edilmiş. Nedense gül fidanlarına dokunmuyorlar. Herhalde dikenleri nedeniyle. Marmaris turizm sektöründe herhangi turistin başına kaza gelirse bu konu nasıl açıklanacak hazırlığı yapıldı mı? Merak ediyoruz.

Domuzlar Sahile İndi

İşin ilginç olanı, bazı ailelerin korkudan ödü patlarken bazıları da, evcil hayvan besler gibi yiyecek vererek keyifle izliyorlar. Bunlar evcil değil ki. Ne yapacakları belli değil. Doğası gereği saldırabilir. Evine geldiğinde bir bakıyorsun, kapının önündeler. Araçta bekliyoruz. Yaban yaşamı ile iç içe yaşıyoruz.

Bisiklet Yolu Artık Domuzların Oldu

Yetkililere şikayetlerimizi bildirdik. Vurmak yasak denildi. Bir şey yapılamıyor. Eğer bir ailenin eşine çocuğuna zarar gelir ise ne olacak? Kim kimi nasıl tutacak? İlle kötü bir şey olması mı gerekiyor önlem almak için? Konu oldukça önemli. Turizm sezonu nedeniyle herkes bir yerlere koştu. Personel yeterli değil vs. ama bu saatten sonra bir şeyler yapılması gerekir. Bisiklet yolu bile maalesef yabani domuzların. Herkes izlemeye devam ediyor.

İnsani Çözüm

T.C. Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yaban Hayatı Dairesi var. Yani devlet olarak yaban hayatına değer vermiş saygı göstermişiz. Konuyu yerel yönetim işbirliği ile çözmek gerekir.

Son Söz

Yaşam hakkı kutsaldır. İnsanlar için olduğu kadar hayvanlar için de geçerlidir. Sahile inen bu hayvanlar yetkililere ihbar edildiğinde, uyuşturucu iğne atarak bayıltılan hayvanlar, Yaban Hayatı Koruma Alanlarına götürülerek bırakılabilir. Artık Mars gezegenine insanlı uzay aracı gönderme çalışmalarının yapıldığı çağdayız. Türkiye imrendiren barajlar köprüler tüp geçitler dünya çapında havalimanları yapıyor. Birkaç domuz sürüsü için insani çözüm ile sorun çözülemez mi? Acaba yazımıza yeni Marmaris Belediye Başkanına açık mektup başlığı mı atsaydık.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

Marmariste Domuzlar Sahile İndi
Marmaris

DMCA.com Protection Status