Hızlı Koşu Teknikleri

Hızlı Koşu Teknikleri

Hızlı Koşu

Sağlıklı bir yaşam amacıyla spor yapmaya karar verdiğinizde eğer atletizm tercihiniz oldu ise hızlı koşu teknikleri hakkında bilginiz olması yararlıdır. Esasında amatör olarak düzgün nasıl yapılır sorusunun sorgulaması gerekir. Çünkü böylece zorlanarak artan uzun mesafeler koşmanız mümkün olacaktır. Her şeyin başlangıcı istemektir. Gerçekten spor yapmak istiyorsanız kararlı olun. Zira spor gelip geçici istek değil düzenli çalışma gerektiren disiplindir. Aslında yazımızın konusu profesyonellik üzerine değil. Sağlıklı yaşamın bir parçası olarak her yaştan insanın yapacağı aktivitedir.

Egzersiz

Koşmaya karar verdiğinize göre önce ısınma yapmalısınız. Zor olduğunu düşünmeyin. En azından beş dakika süreli yürüyüş bile yeterli olabilir. Hızlı Koşu Öncesi ısınma egzersizleri temelde spor egzersizleri veya dinamik esnemeler uygulaması ile yarar sağlar. Basit görünen fakat önemli olan önce duruşunuzu dik tutmaktır. Ayrıca yalnızca hafifçe öne eğilmek amacıyla mümkün olanı yapmanız önemlidir. Başlangıçta size zor gelebilir. Alışmak sıkıcı olsa da zaman alabilir. Duruş açısından belinizi öne veya geriye doğru fazlaca eğmeyin. Omuzlarınızı çok ileri çıkarmayın. Olabildiğince aynı düzeyde tutun. Fakat egzersiz yaparken kaslarınızı zorlamayın. Çünkü akciğerlerdeki hava akışını azaltmış olursunuz. Böylece başınızın dik ve doğrudan önünüzü görmeyi sağlarsınız. Egzersiz uygulamaları açısından duruşunuza dikkat ediniz.

Koşu Teknikleri

Eğer doğal olmayan tarzda koşu yaparsanız sakatlanma riskiniz yüksek olabilir. Amaç atlet olarak yarışlara katılmak değildir. Nasıl yapılacağını bilerek düzgün verimli hızlı koşu yapmayı sürdürmektir. İstikrarlı çalışma sayesinde günden güne yaşadığınız gelişmenin sonuçlarını şüphesiz hissedeceksiniz. Antrenmanı soğuma çalışması ile tamamlayın. Ardından dinlenmeye özen gösterin. Kendinize yüklenmeyin. Başlangıçta şu anda olduğunuz yerden başlayın. Asla hayal ettiğiniz yerden başlamayı düşünmeyin. Bu, geçerli temel kuraldır. Başlarken çok koşmamalısınız. Fiziki açıdan kendinizi hazır hissetmiyorsanız fazla kilometre koşmayı tercih etmeyin. Sakinlik içinde faaliyetinizi yavaştan alın. Uzun vadede karşılığını göreceksiniz.

Vücudunuzu Dinleyiniz

Spora başlamadan önce ve sonrasında düşünün. Antrenman yaptığımızda vücudumuz farklı hisseder. Yorgunluk, uykusuzluk, güdülenme yetersizliği, enerji seviyeniz gibi parametreler aktivitenizi etkiler. Son koştuğunuzda kas çekmesi yaşadıysanız sizi mutlaka etkiler.. Tüm açıklanan unsurlar antrenmanınızı nasıl ayarlamanız gerektiği konusunda dikkate alınmalıdır. Yavaş adımlarla temponuzu artırın. Zorlanmayın zamanla nasıl olsa her şey yerine oturacaktır. Böylesi yolla kendinizi keşfetme olanağına sahip olacaksınız.

Sizi Harekete Geçiren Gücü Yükseltin

Sporu alışkanlığa dönüştürme şansı değerlidir. Kıymetini bilmeyenler koşmayı bırakma dürtüsü yaşar. Esasında yeni aktivite girişiminde zorladığınızda benzer duygu sıklıkla yaşanabilir. Limitlerinizi zorladığınızda sıklıkla vazgeçme duygusu hissedersiniz. Ancak disiplinle devam ederseniz bu duyguyla baş edebilirsiniz.. Başladığınız her yeni fiziksel aktivite öncelikle keyifli olmalıdır. Koşmak size kolay geliyor ve keyif alıyorsanız her şey yolundadır. Antrenmanı düzenli yapmak üzere güdülenmenizi yüksek tutunun. Bu amaçla bazı hızlı koşu teknikleri veya egzersizden sonra kendinizi ödüllendirin. Böylece anlık bir ödülle ilişkilenerek mutlu olmanızı sağlayacaktır. En büyük ödül stresten uzaklaşmanız, formda fit vücut, gittikçe güçlenen özgüven ve artan güdülenme kazanımlarıdır.

İrtibat : 0532 312 01 16