Son Dakika Marmariste Konut Fırsatları

Konut Fırsatları

Gayrimenkul Sektöründe daire satışları yükseliyor ve Gönenç Emlakçılık Şirketi Son Dakika Marmariste Konut Fırsatları ve fiyatları açıklaması yaptı. 1999 miladi büyük deprem ve son yaşanan 6 Şubat 2023 deprem sonrası yeni satılık konutlar tercih ediliyor.

Maliyetler Arttı

Marmarisin giderek emekli kenti olması süreci sarmal ivme ile hız hazandı. Oteller, apart-oteller yıkılarak yerine daireler yapılıyor. Marmaris’in en önemli stratejik tehdit olarak belirlendiği emekli kenti olma durumu bilimsel çalışma ile saptandı. Marmaris Ticaret Odası ‘nın Ege Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan rapordaki kamu lehine sakıncalar gerçekleşiyor. Arsa arzının daralarak, negatif yönde gelişmesi, maliyetlerin artışına neden olmuştur.

Kentsel dönüşüm cazibesi inşaat sektöründe yapılaşmayı olumlu olarak yaygınlaştırmıştır. Ancak; daire satış fiyatlarının artmasına engel olamamıştır. Rant potansiyeli olan, Merkeze yakın, deniz manzaralı, tüm yaşlı binalar, oteller, apart otel binaları ardı sıra yıkılarak konutlar yapılmaktadır.

2017 Yılı Yeni Satılık Daire Fiyatları

Gayrimenkul piyasasında 29 yıldır Marmaris’te hizmet veren profesyonel danışmanlık şirketi Gönenç Emlakcılık Ltd. Sti.; kıyaslama amacıyla 2017 yılı yeni daire fiyatları hakkında açıklama yaptı. 2+1 Satılık daire fiyatları 420-450.000-TL seviyelerinde alıcı buluyor. 3+1 konutlarda ise başlangıç fiyatı dubleks daireler için 850.000-TL’den başlıyor. Ancak; kalite, mevki, metraj gibi özellikler fiyatlara ilave artan fiyat olarak yansıyor. Bu fiyatlar 2023 satış fiyatlarıyla karşılaştırılınca konut piyasalarındaki yapısal sorun görülmektedir.

10 Yıl Önce İnşaattan Satılık Konutlar

Sektörde isim sahibi inşaat firmaları, inşaat aşamasında %70-80 oranında konutları satmaktadırlar. Zaten inşaatın önünde, firma telefon ve adresi bulunduğundan alıcı satıcı karşılıklı anlaşma yoluna gitmektedir. Danışmanlık talebi eski bina sahibine kat karşılığı verilen konutlar için gelmektedir. İnşaat aşamasında ev almanın avantajının, projeye uygun yasal sıkıntı yaratmayacak özel farklılıklar (mermer, parke, fayans tercihi, renk, tip, marka seçimi ve benzeri gibi) istekleri karşılamaya uygun olmasıdır.

Marmaris Konut Fırsatları

Satılık konutun seçilmesi öncelik hakkı, pazarlık veya ödeme koşulları avantajları mümkün olabilmektedir. Yapılan inşaatlara ilginin yoğun olduğu Gönenç Emlakçılık Şirketi tarafından rapor edilmektedir. Yeni yapılar merkez ve yakın çevresinde kentsel dönüşüm ile sağlanmaktadır.

Kontrol Önemlidir

Yeni daire satın alacak olanların, evin kat mülkiyet tapusu olmasına özen göstermeleri kendi yararınadır. Yapı kullanma izin belgesi alınmadan, kat irtifakından, kat mülkiyetine geçilmez. İnşaat halinde satın alanlar, henüz kat irtifakı kurulmadı ise, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesini Noter aracılığı ile yapmaları ile birlikte, Tapu Müdürlüğü ’nde şerh konulması işlemini mutlaka yapmaları gerekir. Danışmak kazandırır.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16 – 0252 413 3090

Son Dakika Marmariste Konut Fırsatları

Bir yanıt yazın