Toprak Tapulu Arsanın Payının Belirlenmesi

Gönenç Emlak Şirketi toprak tapulu arsa hakkında ve payın nasıl belirlendiği ile nelere dikkat edilmesi gerektiğini gayrimenkul sektöründe paylaşarak açıkladı. İşte yine güncel bir konu. Yazılı ve görsel medya haber ve reklamlarında sık sık inşaat halinde Türkiye konut piyasasında ve Marmaris satılık ev haberlerini izliyoruz. Düzenli güncellenen Marmaris Blog konu hakkında paylaştığı içeriklerle destek sağlamaya devam ediyor.

Toprak tapulu arsa, inşaatı henüz bitmemiş olan arsadır. Bu tip arsalardan gayrimenkul alınması ileride birçok sorun yaratabilmektedir. Tanıma uygun olarak nitelendirilen satın alma işleminde sorunların önüne geçilmesi önemlidir. Karar aşamasında oldukça dikkatli davranılmalıdır. Örneğin tapuda yer alan bilgiler ayrıntılı olarak incelenmelidir. Bununla birlikte gayrimenkul satın alınacak inşaat firması hakkında detaylı araştırma yapılmalıdır. Toprak tapulu arsa satın alırken dikkat edilmesi büyük ölçüde önemlidir. Örneğin inşaat firmasının daha önce bitirmiş olduğu projeler kontrol edilmelidir. Aynı zamanda tapu kaydında yer alan adresin satın alınacak gayrimenkul ile aynı adres olması kontrol edilmelidir.

Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• İnşaat firmasının daha önce bitirdiği inşaatlar incelenmelidir
• Tapu da yer alan adresin doğruluğu kontrol edilmelidir
• İnşaat yapılacak arsanın tapu kaydına bakılarak araştırılmalıdır
• Tescil edilip edilmediği öğrenilmelidir.

Belirtilen ayrıntılara dikkat etmek toprak tapulu arsa alma işleminde önemlidir. Satın alma işleminde özellikle dikkat edilmesi gereken inşaat firması hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olmaktır.

Toprak Tapulu Arsa

Satın alma işleminde ne gibi ayrıntılara dikkat edilmelidir? Sorularını kapsayan konular ile birlikte aynı zamanda verilen tapu bilgi alt yapısı tesis edilmelidir. İnşaatın ne zaman biteceği hakkında da ayrıntılı bilgiye sahip olunmalıdır. Sadece dikkatli olmak, bilgi edinmek, araştırmak yeterli değildir. Yasal açıdan sizin haklarınızın korunması için hukuk danışmanlığı alınmalıdır.

Toprak Tapulu Arsa Satın Almak Nedir?

Toprak tapulu arsa inşaatı henüz bitmemiş gayrimenkuldür. Böylesi gayrimenkulleri satın almak oldukça kârlıdır. Aynı zamanda projenin nasıl tamamlanması gerektiği konusunda da yetkin olunmaktadır. Projede istenilene göre inşaat tamamlanmaktadır. Burada avantajları olan gayrimenkul satın almanın ayni zamanda dezavantajları bulunmaktadır. Zarar ile karşı karşıya kalmamak için inşaat firması hakkında araştırma yapılmalıdır. Arsanın tapu kaydında belirtilen kısmında toprak tapulu arsa yazmaktadır. Tapuda yer alması gereken gayrimenkulün metrekare alanını göstermesidir. Satın alınacak gayrimenkulün henüz tamamlanmamış olması durumunda bu tip tapu verilmektedir. Detaylı inceleme yapılmalı veya uzmana danışarak yaptırılmalıdır.

İrtibat : 0532 312 01 16

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Toprak Tapulu Arsa”

  1. Gayrimenkul sektöründe teknik deyim kavram ve nitelemeleri herkes bilemez. Konuya ilgisi veya meslek sahibi olanlar bilgi sahibidir. Bu nedenle daima profesyonel danışmanlardan destek aldıktan sonra karar vermek doğrudur. Yerel Marmaris Emlak piyasasında en azından bu yönde bilgi edinmek amacıyla Emlak Blog Yazıları konusunda içerikleri takip etmek yararlıdır.

Comments are closed.