Marmaris Yeni Daire Fiyatları Ne Oldu

Marmaris Yeni Daire Fiyatları

Daire Fiyatları

Ekonomist Kemal Gönenç gayrimenkul sektöründe Muğla Marmaris yeni daire fiyatları zirve yapmasına rağmen yatırım fırsatlarının bitmediğini duyurdu. Aslında konut yatırımı yapmak isteyenlerin kredi faiz oranlarındaki seviyesinin düşürülmesinin pozitif rol oynadığı biliyoruz. Ancak bu konuda daha alınacak önemli mesafe var.  Özellikle Merkez ve çevresi ile plaja yakın konutlarda satış fiyatı neredeyse zirve yaptı. Fakat maalesef Emlak piyasası için talep maalesef daralmış durumda görünüyor

2024 Yeni Daire Fiyatları

En önemlisi gayrimenkul piyasası çok önemli türbülans yaşadı. Performans gözlemdiğinde birinci el daire fiyatları birkaç yıl öncesine göre yaklaşık 10 kat fiyat artışını gördü. Elbette yerel emlak piyasası için piyasada inanılması güç artışlar yaşadığını belirtelim. Örneğin sadece 7 yıl öncesine baktığımızda durumu açıklamakta sıkıntı olacağını söylemek mümkün.

Bahsetmek gerekirse örneğin 2+1 birinci el satılık daireler standart 10.000.000-Türk Lirası seviyesini gösteriyor. Pazarlık yapmak ve sonuç odaklı bakılınca 3+1 konutlar, 15.000.000-TL, ikiz villalar ise 35-45.000.000-TL etiketine sahip. Ancak, gözden geçirdiğimizde metraj, kalite, ve mevki özelliklerine göre kontrol de artı-eksi etkinin olduğunu belirtelim.

Yeni Daireler Neden Pahalı?

Esasında genel anlamıyla maliyetlerin artışını hemen söylemek mümkün. Ancak, yerel Marmaris Emlak Piyasası inşaat için parsel bulma konusunda sıfır noktasına yaklaştı. Şüphesiz ilçenin Turgut, Orhaniye, Selimiye, Söğüt ve Turunç gibi dış mahallelerinde konut inşaatına uygun parseller bulabilmek mümkün. Fakat, Turunç’un dışında imar çalışmaları devam ettiği için sorun var. Açıkçası 1/25.000 ölçekli revizyon planı dışında henüz gelişme yok.

Tekrar Düzeltme Yapmak

Bu nedenle, yerel piyasada konutlarda arsa payı maliyeti yüksek. Elbette bu maliyet satış etiketlerinde yazılı tutarları yükseltiyor. Fakat görünüşe göre Kentsel Dönüşüm ilk dönem sonrası hız kesti. Her şeyden önce inşaat maliyetlerinde enflasyona dayalı sürekli malzeme maliyetlerinde artış var. Aslına bakarsanız satılık yeni daire fiyatları yüksek seviyesini talebin düşmesine rağmen koruyor. Çünkü yakın zaman içinde hızlı değişim yaşanması beklenmiyor. Şimdi, kıyas yapabilme amacıyla bölgede 30 yıl danışmanlık hizmeti veren Gönenç Emlak Şirketi arşivinden yararlanalım. İşte bilgilendirme açısından şaşırtan konut satış etiketleri.

2017 Konut Piyasası

Peki, burada  hangi seviyelerden söz ediyoruz. Örnekleme yapmak gerekirse, 2+1 birinci el daireler için 420-450.000-TL satışla gerçekleşen işlem görüyor. Normal olarak, metraj, mevki, konum önemli parametreler. Zira, doğrudan fiyat üzerinde etkili olduğunu belirtelim. Nitekim Merkezden uzaklaştıkça etiketteki tutarın negatif yönde hareket ettiği görülür. Genel anlamıyla Marmaris yeni daire fiyatları 3+1 konutlarda ise 700-750.000-TL’den başlayan, parametrelere göre yükselen özellik gösterir.

Deniz manzaralı konutlar 900-1.000.000-TL başlangıç fiyatına sahiptir. Çünkü sunumu az olan bu tip konutların elit alıcısı olur. Kabul edilen görüş, Marmariste ciddi talep alan konutların prim yapması nedeniyle yatırım değeri de bulunmaktadır. Fakat her ne olursa olsun olanağınız var ise, sizin de Marmaris’te eviniz olsun. Fırsatları izleyin ve böylece şansınızı pozitif yönde etkileyin. Yaşantınıza yatırım yapınız.

Daire Fiyatları
Yazar

Medya İrtibat: 0532 312 01 16

Bir yanıt yazın