Mavi Bayraklı Marmaris Plajları

Sahillerimiz ve Marmaris Plajları

Gönenç Emlak Şirketi yeni modern dünyada akıllı ev sistemleri yanında temiz ve korunmuş Mavi Bayraklı Marmaris plajları ile tarihi ve kültürel yapısı ile dünyanın incisi olmayı hak ediyoruz açıklaması yaptı. Marmaris Emlak piyasasını da yakından ilgilendiren konu tüm sektörler için özellikle Marmaris Turizm açısından önemlidir. Günden güne daha çok ve konaklama süresi artan bölgemiz çevre korumaya daha çok önem veriyor. Peki, plajların kalitesi, belirlenmiş standartlara uygunluğu nasıl niteleniyor? İşte açıklamalar.

Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan kaliteli plaj, marina ve yatlara verilen ülkeler arası verilen çevre ödülü olduğunu belirtelim. Modern dünyada temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısı ile uygar bir çevrenin sembolüdür. Plajlar için özünde temiz deniz suyu devamında da çevre eğitimi ve bilgilendirme için değer ve önem verilmesidir. Gerekli donanıma sahip olan kaliteli bir çevre yönetiminin temsil edilmesidir. Kriterler açısından marinalardan deniz suyu için analizler istenir. Nitekim, diğer kriterler ile benzerlik göstermektedir.

2007 senesinden bu yana yatlar kategorisi açılmıştır. Başta çevre eğitimi ile yönetimi olmak üzere sorumlu deniz seyri davranışının benimsetilmesine yönelik amaç kapsamında çalışmalar yapılır.

Mavi Bayrak

Mavi Bayrak ülkeler arası alanda ilk defa Fransa’da 1985 senesinde, Avrupa Birliği 1987 senesinde uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye 1993 yılında ve Avrupa dışındaki ülkeler ise 2000 yılında başladığı bilinir. Avrupa’da bugün 30 adet olmak üzere dünyada 49 ülkede uygulanmaktadır.

Mavi Bayrak, ülkeler arası niteliği ile turizm açısından önem taşır. Çünkü tatil planı yaparken bilmediği, yeni tanıyacağı yere giderken insanlar araştırma yapar. Turistler, ülkeler arası garantiyi kapsayan ve özellikleri, kriterleri güven veren bir plaja gitmek ister. Sembolden öte ‘Mavi Bayrak’ bu nedenlerle aynı zamanda güçlü turizm iletişim aracıdır.

Mavi Bayrak almak amacıyla belediyeler kanalizasyon ve atık su arıtma tesisleri olanaklarını iyileştirmektedir. Çünkü karadan denize ulaşan kirli akıntılar ve denizden kıyıya vura her çeşit kirliliğe engel olmak son derce önemlidir. Kıyılarda sürdürülebilir temizliğin, korumanın sağlanması yönünde çalışmalar düzenli yapılır. Unutmayalım, yeni nesillere bayrak yarısı gibi doğa emanetini miras bırakma sorumluluğumuz bulunmaktadır.

Çevremizi Korumak insani Görevdir

Alışveriş merkezlerinde poşetlerde ücret almak böylece kullanım miktarında kısıtlama sağlamak benimsendi. Çöplerin ayrıştırılması modern ülke olmanın nerede ise kıstaslardan birisidir. Çevreye duyarlı olmak insan olmanın koşuludur. Artık akıllı evler inşa ediliyor. Doğayla uyumlu akıllı ev sistemleri günlük yaşantımıza konfor katıyor, enerji tasarrufu sağlıyor. Söylemek istediğimiz, doğaya saygılı olmak bütündür. Plajlarımızın temiz ve onaylanmış olması aslında gurur sertifikası niteliğindedir. Çevremizi temiz tutalım, koruyalım.

Marmaris Haber

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Mavi Bayraklı Marmaris Plajları”

Comments are closed.