Elektrik Abonesi Olmak

Elektrik Yapı Kullanma İzni Olmadan Alınabilir mi?

Gönenç Emlak Şirketi yeni aldığınız veya kiralık konut Elektrik Abonesi Olmak için neler gerekiyor sorusunu yanıtladı. Marmaris satılık ev aldıktan sonra yapılması gerekenler ihmal etmeye gelmez. Binalarda, yapı kullanma izni olmadığı durumlarda cezayla karşı karşıya gelinebilir. İzin olmadığı takdirde inşaat, yasalar bakımından bitmemiş olarak sayılıyor. Bununla beraber abonelikler bazı hizmetler binaya sağlanamıyordu. Oturma Müsaadesi alınmadan  aboneliği tesis etmek mümkün müdür diyorsanız yanıtı oldukça basittir.

Elektrik Abonesi

İskan almanın ilk şartı, inşaat halinde olan yapının tamamının bitmesidir. Bitmeyen inşaata kullanım izni verilmesi mümkün değildir. İnşaatın bitmesinin ardından gerekli mercilere başvurarak  belgesinin kesinlikle alınması lazımdır. Alınmaması sadece abonelikler değil birçok soruna yol açabilir. Normal şartlarda alınması fazla uğraştırıcı değildir. Fakat bir gününüzü ayırmanız iyi olacaktır. Zaten kullanım usul yönetmeliği gereği kullanıcının bu işlemi yapması zorunluluktur.

Belgesi Olmadan Elektrik Abonesi Olmak Mümkün mü?

Eskiden ruhsat olmadan elektrik abonesi olmak mümkün değildi. Fakat 29 Temmuz 2008 tarihinde çıkan resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5784 numaralı kanunla birlikte, ruhsatı olan binalara elektriğin dışında, su ve telefon gibi aboneliklerin de yapılması mümkün  hale gelmiştir.

Yapı Kullanım Belgesi Gerekli mi?

İskan belgesi almak, büyük ölçüde gereklidir. Belgenin alınmaması sizi birçok sorunla karşı karşıya bırakacaktır. Bunun yanında konut sahibinize yapı kullanım belgesini sorabilirsiniz. Bu belgesi olmayan binalar genel olarak tercih edilmez. Belgenin olması evinizi en azından daha kolay şekilde satmakta önemli durumdur.

Elektrik Abonesi Olmak

Evin olduğunu ve kullanabilir olduğunu gösteren  belge yeni değildir. Çok önceden beri kullanılan belgeye düzenlemeler gelmiştir. Düzenlemelerle birlikte belgenin ulaşabilirliği kolaylaşmıştır. Vatandaşın daha rahat ulaşabilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler önemlidir. Fakat hala almamakta ısrar eden kişiler mevcuttur. Bu belge binanın olmazsa olmazları arasındadır. Gelecekte hukuki  sorunla karşılaşmamak adına  belgeyi almanız gerekmektedir. Belgenin size  büyük masrafı olmayacaktır. Bu yüzden bina biter bitmez belgeyi almanızda fayda vardır. Belgenin geçerliliği konusunda, aldığınız adresten bilgi alınız. Belgeyi almaya ortalama 1 gününüzü ayırmanız oldukça yeterli olacaktır.

Elektrik Abonesi Olmak
Yazarlar

İrtibat: 0532 312 01 16

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Elektrik Abonesi Olmak”

Comments are closed.