Kentsel Dönüşüm Hız Kesmedi

Uygulamaya Devam

Gönenç Emlak şirketi gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşüm hız kesmedi açıklaması yaparak piyasaya yönelik paylaşımlara devam edeceğini ifade etti. İzleyici talepleri doğrultusunda gündeme alınan konularda içerikler Marmaris haber sitemizde sektöre yönelik yayınlanacaktır. Yatırımcılara fırsatlar ana sayfamızdan verilmektedir.

En çok merak edilen konulardan birisi eviniz kentsel dönüşüme girerse dikkat etmeniz gereken pek çok husus bulunmaktadır. Büyük şehirlerde hızlı bir biçimde devam eden uygulamada deprem riski ilk planda bulunmaktadır. Muhtelif yerleri kapsayan çalışmalarda konut sahibi, özellikle yapılarını yeniler. Kamu lehine yararlar sağlayan uygulama Marmaris Emlak piyasasında başarıyla gerçekleştiriliyor. Benimsendiği izlenen uygulama işlemleri böylece gerçekleştirilir. Fakat bu konuda her şey tam olarak bilmesi mümkün olmayabilir. İmar planı bulunmayan veya imar planına aykırı yapıların temel amaçlarına uygun duruma getirilmesi gerekir. Bozulan kent dokusunun yenilenmesi de kentsel dönüşümdür. Daha uygun koşullarda yaşanabilir sağlıklı alanlar oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarla kentlerde daha kaliteli yapı stok hacmi karşımıza çıkar. Nitekim akıllı ev sistemine sahip Marmaris satılık ev talebi sürekli artmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Geçmişi

İlk uygulama 2006 senesinde Kartal’da başladı. İstanbul hemen her semtinde çeşitli örneklerle karşımıza geldi. Bir bölgenin bütünüyle yıkılıp yeniden yapılanması manasına gelmez. Bu işlemlerde afetlere dayanıksız sosyal ve ekonomik şartlarda sorunlar içeren bölgeler biliniyor. Bu bölgelerin doğru bir biçimde saptanıp düzeltilmesi işlemleri uygulamanın kapsamıdır. Aslında burada bilinmesi gereken gayrimenkul değerini arttırmak veya buradaki taşınmazların daha kolay bir biçimde satılmasını sağlamak değildir. Deprem riskine karşı güvenliğini arttırarak buralarda olası herhangi bir afetin önüne geçilebilmesi şansı yaratılıyor. Afetler önlenemez. Ancak zararlı etkileri asgariye indirilebilir. Rant elde etmek değil can ve mal güvenliğini sağlamak önemlidir. Zaten bunu sağlamak sosyal devletin görevidir. Kanun koyucu yasayı bu amaçla çıkarmıştır.

Kentsel Dönüşüm Nasıl Yapılır?

Diğer önemli husus Kentsel Dönüşüm uygulamasının gerçekleşmesi için yapıların bütünüyle yıkılması şart değildir. Destekleme çalışma alternatifi uygun şartları taşıyan yapılarda sağlanabilir. Depremden en çok etkilenecek riskli alanlar doğru tespit edildikten sonra rezerv işlemlerini yapmak mümkündür. Güçlendirme teknik bir biçimde uygulanması gerekli işlemdir. Zira riskli binalarda olması gereken onarım işlemleri sayesinde yapılar yeniden kullanılabilir. Böylece doğru ve hızlı işlemlerin olması sağlanır. Elbette önemsemek ve çok dikkat etmek gerekir. İşlemler gerçekleştirildiğinde gereken deprem analizleri önemlidir. İlçemiz gayrimenkul piyasasında satılık parsel kalmadığı için yasa gücünde uygulanan gelişmeler tatmin edici görünmektedir. Bu yasa benimsenmiştir.

One Reply to “Kentsel Dönüşüm Hız Kesmedi”

Comments are closed.