Ev Kiralama Giderek Güçleşiyor

Gönenç Emlak Şirketi Marmaris kiralık ev piyasasında yükselen fiyatlar nedeniyle konut bulma sıkıntısı günden güne büyüyor ve ufukta çözüm görünmüyor. Aylık 2000-TL itibaren başlayan aylık ödeme koşuluna rağmen sözleşme yapmak giderek güçleşiyor. Kiralık daire talepleri konusunda geçmişte devresel talep hareketleri izlenirdi. Oysa yaşanan değişimin sonuçları günümüzde etkisini gösteriyor. Turizm sezonu geldiğinde konut kiralama için taleplerde yoğunluk oluyordu. Çünkü sektöre mal ve hizmet üreten firmaların elemanları ve yaz mevsimini ilçede geçirmek isteyen 20.000 üzerinde insan göçü yaşanırdı. Sezon bittiğinde, oteller iş yerleri kapanır ve göç dalgası geri çekilirdi. Bu rutin 1990 yıllarından itibaren 2014-2015 yıllarına kadar kademeli azalarak etkisizleşti. Son beş yıldır gelgit hareketi bitti. Birinci nedeni ilçemizin yazlık özelliği geri planda kaldı. Artık yıl boyu yaşanılan ilçeye dönüştü. İkinci neden, satılık arsa parseli kalmadı ve konut arzında daralma var.

Fiyatlar Neden Yüksek?

Bazı ev arayanların istedikleri makul fiyatlı evleri bulamadığı zaman kızgınlıkla ifade ettikleri, Marmaris kiralık daire fiyatlarını gayrimenkul ofisleri yükseltiyor sonucunu çıkarmaları. Ne alaka? En basit piyasa kanunu işliyor. Piyasa kendi kuralları içinde doğal mekanizmasını çalıştırıyor. Bilinen arz fiyat dengesi fiyatları belirler önermesidir. Talep yüksek arz ise kronik daralma içine girmiş sonuç belli. 29 yıllık gayrimenkul şirket, kiralık daire için borsa gibi günlük faaliyet gösteriyor. Portföyde konut yok. On yıl önce taksi sürücüsü gibi evleri gezdirerek beğendirmeye çalışırken bu gün bir veya birkaç ev için kiracı bekleniyor. Marmaris Emlak piyasasında yüksek fiyatlı kiralık daire konusunda alternatif bulunamıyor. Konut kredisi faiz oranlarındaki tarihi şansı olanağı olanlar kaçırmasın. Bizden söylemesi.

Gelecekte Fiyatlar Düşer mi?

Mucbir sebepler dışında fiyatların düşmesini hiç kimse beklemesin. Bu sadece bir hayal. Elbette herkesin hayal kurma hakkı vardır. Buna kim ne diyebilir? Elbette hiç kimse karışamaz. Ayakları yere basan gerçekçi sohbet gerekirse konutların satılık ve kiralık fiyatları yükselmeye devam edecektir. Çünkü arz sıfıra yakın. Yeni imara açılacak yer yok. Güney sahillerine ise sürekli talep var. Parası olan geliyor. Satın alarak yerleşiyor. Çalışan sabit gelir sahipleri için evi yok ise çok ciddi sorun onları bekliyor. Muhtemelen turistik olmayan bölgelerde ev tutarak 45 dakika 1-1.5 saat yolculukla buradaki işlerine giderek gelecekler. Arzu ederiz herkesin evi olsun.

Kiracı Seçimi

Ev sahipleri için artık kiraya talip itiraz etmese dahi fiyat ikinci planda. Çünkü kiracının profili önem kazandı. Bu ne demek? Ayrımcılık yapmadan açıklamaya çalışalım. Sorunu ortaya koyalım. Maalesef hukuk sistemi sonuca varma konusunda hızlı değil. Evinizi sözleşmeyle kullanan kişi veya kişiler ödemeleri aksatır veya ödeyemez ise ne olur? İlk önce 200-TL ödenerek noterden ihtar çekilir. 30 gün içinde ödeme yapılmaz ise alacak ve tahliye davası açılacağı ihtar edilir. Süre sonunda gelişme olmaz ise 5-6.000-TL avukatlık ücreti artı vekalet ücreti ödenerek yargı yoluna gidilir. En iyi süre 3-6 ay normal olarak 8-12 ay bazı durumlarda bir buçuk yıl süren mahkeme safahatı var. Mülk sahibi için bu kabus demektir. Maddi manevi zarar nasıl tahsil edilir? Bu nedenle subay astsubay, öğretmen, bankacı en çok arananlardır. Son söz; isteriz iyi insanlar iyi insanlarla buluşsun.

WhatsApp: 0532 312 0116

Marmaris Kiralık Ev

One Reply to “Marmaris Kiralık Ev”

Comments are closed.