İşletme Yatırımı

Muğla Marmaris Emlak piyasasında 1994 yılından beri hizmet veren Gönenç Emlak Şirketi gayrimenkul sektöründe işletme kredisi konulu içeriği paylaştı. Gayrimenkul sektöründe işletme kredisi ülkemizde yurt dışından döviz olarak getirilerek Türk Lirası olarak bir defada ödenir. Ödeme esnekliği ve vade kısıtlaması olmaması nedeniyle tercih edilir. Böylece işletme yatırımı yapmış olursunuz. Ancak gayrimenkul endüstrisinde yatırım finansmanı amacıyla farklı teşebbüsler tesis edilebilir. Şirket bazında bu uygulamada yararlar ve riskler vardır. Kiralık gayrimenkul yatırımcıları kredi geliştirmede bu kadar mühim olan nedir? Bu amaçla zaman ayırmak, şirketinizin uzun süreli başarısında oldukça yol alacaktır. Basitçe anlatmak gerekirse, size ve şirketinize muhtelif yararlar sağlayabilir. Her firmanın gayrimenkul işi kredisi oluşturması amacıyla en önemli nedenlerden bazılarını belirtelim. Yatırım finansmanı ile alakalı bireysel riski azaltabilir. Sektörde meşruiyet oluşturabilirler. Farklı finansman seçeneklerine ulaşımlarını artırabilirler. Sağlamış olduğu fırsatlar sağlıklı büyütmelerine olanak sağlayabilir.

Risk

Kazançlar ve getiriler hakkında konuşmadan önce, şahsi ve ticari finansmanı ayırmanın sağlayabileceği risk azaltma çok önemlidir. Böylece serveti koruma amaçlı faydalarını göstermek akıllıca olacaktır. İşletme kredisi ve varlıklarının günlük şahsi kredilerden ayrılması, muhtelif risklere karşı fazladan koruma sağlar. Bireylerin gelir gelmesini sağlamalarına destek verir. Bireysel krizler arttığında yatırım varlıklarını güvende tutmalarına da yardım edebilir. Tersine, şahsi gelir ve birikimler, sorunla karşılaştığında rezerve edilebilir. Ortaklar emlak satın al ve tut uygulamasına katılmış olduğunda bu daha da mühim duruma gelmektedir.

Yararlar

Bu ayrımın ilk adımı, tüzel kişiliği ilave etmek veya oluşturmaktır. Bir ya da iki mülkle başlamış olan pasif emlak yatırımcısı için bile, firmanın riskini büyük ölçüde azaltabilir. Daha düşük ücretler, kar dağıtımı daha fazla esneklik ve sınırlı vergilendirme içinde olmak üzere ek mevcudiyet koruma sağlayabilir ve vergi pozitif yanları desteklenir.

Meşruiyet

Yatırım yapmak üzere kuvvetli finansal avantajları olabilmektedir. Ancak mesele yalnızca bundan çok daha büyüktür. Siz ve şirketiniz için itibar oluşturmada da uzun yol kat eder. Nitekim rakipler, kredi verenler, müşteriler ve hatta diğerleri, sizinle çalışıp çalışmamaya karar verirken yerleşik krediyi olumlu olarak göreceklerdir. İş puanınıza eksiksiz olarak bakmasalar da, kuvvetli finansal konuma sahip olan firmanın avantajı vardır. Firmanın nasıl daha cazibeli olacağını görmek kolaydır. Sadece daha kolay iş yapmakla kalmaz, şirketinizin de daha yüksek değeri olması sağlanır. Kredi meydana getirirken ve kuruluşunuzun meşruiyetini artırırken bunu aklınızda bulundurmanız önerilir.

İrtibat: 0532 312 01 16

One Reply to “İşletme Kredisi”

Comments are closed.