Planlama

Sürekli Yenilik

Giyim dünyasında insanların ihtiyaçlarına yanıt verecek üretim modelleri sunuluyor ve yeni moda stratejileri günün gereksiniminden çıkarımlarla karşılanıyor. Özellikle spor giyim günlük yaşam içinde giderek önem kazandığı izleniyor. Artık giysilerde rahatlık, şıklık ve fiyat uygunluğu desteklendiği biliniyor. İmaj oluşturma isteğimizi dahi düşünen davranış moda stilini etkileyici arayışlara yanıt veriyor. Tasarımcılarının ya da markalarının öncü isimleri üretimlerine stratejik planlama modelleri içinde olduğunu var sayabilirsiniz. Yeni koleksiyonlar hazırlanırken yapılan analizler yön vericidir. Analizlerin sonucunda insanların isteklerini ve eğilimlerini değerlendiriyorlar. Bu tip değerlendirmeler sadece moda dünyasında değil farklı sektörlerde yaygın izlenir.

Tüketici Eğilimleri

Örneğin, bir satış merkezinde kamera sistemleriyle tüketici davranışları izlenerek analiz yapılır. En çok hangi raflardan alışveriş yapıldığı ve sağ veya sol hangi elini ne sıklıkta kullandığı raporlanır. Buradan kazanılan davranış özelliklerine göre hangi rafa ne tip ürünlerin konulacağı karar vererek değerlendirilir. Bu bir döngüdür. Mevsimlere günün saatlerine ve haftanın günlerine göre sonuçlar elde edilir. Ana hedef satışı arttırmaktır. Unutmayalım moda dünyası kültürel olgu gibi görülse dahi ürün satışı ana amaçtır. Ne üretilmelidir ki, satılsın. Bu nedenle kadın erkek çocuk tümü bu büyüteç altındadır. Üretin ve pazarlama sarmalı insanları mutlu ederken piyasayı iyi okuyanlar para kazanır.

Potansiyel Yönetimi

Kadın Giyim sektörüne sunulan ürünün alıcı potansiyelindeki kitlenin istekleri, beğeni, davranış ve yaşam alışkanlıklarını sürekli izliyorlar. Bireyin kendisini rahat hissedeceği imaja uygun olmak arzusunu izleyen tasarımcılar sosyal bilimci seviyesinde araştırmalar etütler yapıyorlar. Markaların sunacakları yeni koleksiyonlar bu anlayışla hazırlanıyor. Yeni strateji insanların modaya uygun olmasını garanti etme duygusuna değer veriyor. Sadece modayı izlemek amaç değildir. Kendisinin seçtiği elbiselerde rahatlık duygusunu yaşamayı sağlaması gerektiğine önem veriyorlar. Kendilerine ait bir imaja sahip olmayı hissetmek amaçlanıyor. Alıcının tatmin edilmesi için duygularına yönelik sunum şarttır. Zaten bu sayede alan ve satan böylece mutlu olmaktadır.

Bilgi Dünyası

Bugünün dünyasında bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı ve paylaşıldığı internet alanında domino taşlarının devrilmesi devam ediyor. Alışkanlıklar değişiyor geçmişin kurallarını değiştiriyor. Nerede ise her alanda yaşadığımız değişimin bu sektörde de yaşanmaktadır. Zaten değişim ve yenilik üzerine kurulu moda pozitif etki almıştır. Moda haberleri, firmaların koleksiyonları gibi tüm alanlarda bilgiye ulaşmak kolaylaştı. İnternet platformunda sadık takipçiler için etkileyici kaynak olduğu biliniyor. Şüphesiz moda dünyasının öncüsü markaları internet teknolojisini güçlü olarak kullanıyorlar. Piyasada dijital pazarlama ve stratejik planlama modern teknikleri kullanılarak medya tüketim alışkanlığı gibi kavramlar bugünün realitesidir. Değişimin devam ettiğini bu dalgalı gelişmenin nereye dönüşeceğini birlikte göreceğiz.

Medya irtibat : 0532 312 01 16

One Reply to “Stratejik Planlama”

Comments are closed.