Kaliteli Emlakçı Nasıl Olmalı

Hizmet Kalitesi Emlak Danışmanının Değerini Belirler

Muğla Marmaris çevresi 30 yıl danışmanlık hizmeti sunan Gönenç Emlak Şirketi sektörde paylaşımlara devam ediyor. Gönenç Emlak Şirketi konuk yazarların makalelerine yer veriyor ve yazarımız tarafından gönderilen, Kaliteli Emlakçı nasıl olmalı yazısını sunuyoruz. Türkiye’de geride bıraktığımız son seneler boyunca gayrimenkul sektörü hızlı bir biçimde büyüme sağladı. Daha önce sektör içerisinde belirsizlik durumu söz konusuyken, 1990 yıllarından bu yana emlak sektörü daha da gelişmeye başlamıştır. Sektördeki yatırım durumu günümüzde daha iyi duruma gelmiş olsa da, Türkiye’de bu mesleğe gönül verenleri bekleyen daha geniş çaplı bir mücadele söz konusu. Çünkü rekabet var! Rekabet Marmaris Emlak Piyasasında da izlenmektedir.

Verilen Hizmetin Kalitesi

Gelecek yıllarda sektör gelişerek, iyi olanın ayakta kalması söz konusu olacaktır. Pazarlamada başarı,diğerlerinden birbirinden ayırarak, kıymetli olanı ön plana çıkaracaktır. İyi bir Emlakçı olabilmek için fikirlerimizi devamlı olarak geliştirerek proje haline getirmek zorundayız.
Gayrimenkul sektörü türlü türlü meslek grupları ile çalışmaktadır. Bunlar, Değerleme firmaları, Yükleniciler ve danışmanları, Avukatlar, Bankacılar ve yatırımcılar, resmi kurumlar, proje firmaları ve benzerleri gibi. Bunun anlamı nitelikli  danışman olabilmek için her konu da uzman olunması ve konusunda profesyonel ekiplerle çalışılması gerekiyor. Başarıyı yakalayanlar hem sektörde varlığını devam ettirebilecek hem de geleceği parlak olan danışman  haline gelecektir.

Değer Ölçüsü

Kaliteli danışman taşınmaz alıcısı, satıcısı veya kiralayan olan müşterisi için sürekli bir biçimde kendisini geliştirmesi şarttır. Emlakçı müşterisine karşı vazifeleri, amaçlanan fiyat, nitelik ve zaman diliminde ürünü teslim etmekle kalmaz, hem de verimli bir plan, emlak ile alakalı uzun vadeli olarak değer katmakla sorumludur.
Mesleki başarının uzun yıllar sürmesi için öncelikli olarak sağlam bir temele dayanarak, belli başlı tekniklerin uygulanması gerekir. Doğru kesime doğru ürün çeşidini sunabilmek, yenilikçi olmak, nitelikli olanı en doğru biçimde sunabilmek, müşterisi için kar oluşturmak, müşteriye beklentisinin üzerinde bir kalitesi sağlamak.
1-Doğru İletişim
İyi iletişim güzel bir ilişkinin esaslarından birisidir. Kendinizi anlatmak, müşterinizi anlamak için iyi bir iletişim kurmak şarttır.
2- Doğru Zamanlama
Bir konuya verdiğiniz değer, onun için ayırdığınız zaman ile ölçülür. Müşterilerinize sağlıklı bir zaman ayırarak isteklerini iyi tespit etmeniz gerekir. Bu zaman, gelecek için kuvvetli bir çalışma ortamı sağlar.
3- Değişimi Kabul Etme
İnsanlar, çalışma şartları, ortamlar, çalışma teknikleri, devamlı olarak değişime uğrar. Değişime ayak uydurmak sağlıklı olarak çalışmanın esasıdır.
4-Sosyal Ortama Uyum Sağlama
İnsanın kendisini gerçekleştirebilmesi ve karşısındakinin sınırına saygılı olması, bunları yaparken de beraber aynı yolda yürüyebilmesi gerekir.
İrtibat: 0532 312 01 16

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Kaliteli Emlakçı Nasıl Olmalı”

Comments are closed.