Kolay Ev Sahibi Olma Yolu

Ev Sahibi Olmak

Muğla Marmaris satılık ev arayanların ve Ev Sahibi Olmak isteyenlere yönelik haber yazısı Gönenç Emlak Şirketi tarafından gayrimenkul piyasası ile paylaşıldı. Konut sahibi olmak sadece barınma ihtiyacını ortadan kaldırmak demek değildir. Eviniz öncelikle yaşam kalitenizi arttıracak, sevdiklerinizle beraber uzun yıllar boyunca huzurlu ve keyifli mekan olmalıdır. Konut edinirken, alacağınız evi seçerken mevcut durumu aklımızdan çıkarmamanız gerekir. Evinizde uzun yıllar huzurlu yaşamanız bakımından böylesi düşünceyi aklınızdan çıkarmamak size faydalı olacaktır. Taşınmazı satın aldıktan sonra, su, elektrik abonesi olmak yanında mutlaka sigorta yaptırmayı unutmayın.

Kolay Ev Sahibi Olmak İçin İpuçları

1. Kira öder gibi konut sahibi olun; inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte karşımıza birçok proje çıkıyor. Tamamlanmış veya tamamlanmaya yakın olan projelerden aylık ödemesi uygun peşinatı düşük taşınmaz tercihleri yapabilirsiniz. Böylece kira öder gibi eviniz olacaktır.

2. Şehir merkezinden uzaklaşın; Yeni yapılan taşınmazlar genellikle şehir merkezinden uzakta inşa ediliyor. Bu tip yapılar şehir içindeki konutlara göre daha hesaplı, ucuz oluyor. Böyle tercih yaparak bütçenize uygun eviniz olabilir.

3. Sürekli araştırma yapın; ev edinmek istediğiniz semtlerde sürekli araştırma yapın. Araştırmalarınız sonucunda mutlaka piyasa değerinin altında bir konut bulursunuz.

4. Eski yapılı evleri değerlendirin; Şehir merkezindeki evleri ihtiyaçlarınız açısından tercih edebilirsiniz. Şehir merkezindeki evler genellikle eskidir. Bu evleri uygun fiyata alarak paranız oldukça tadilat yapabilirsiniz.

5. Metrekareye takılmayın; En hızlı şekilde mülk almak istiyorsanız metrekarelere takılmayın. Küçük olsun ama benim olsun düşüncesiyle hareket edin. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise metrekarenin çok önemi yoktur.

6. Faizsiz yöntemleri değerlendirin; Ev sahibi olmak istediğimizde karşılaştığımız en büyük sorun evin değeri kadar ödediğimiz faizlerdir. Peşinatsız faizsiz yöntemlerle gerçek olabilir. Açıklanan sistemlerle kendiniz belirlediğiniz taksit tutarıyla istediğiniz evi seçebilirsiniz.

Konut Kredisi Almanın 4 İpucu

1. KKB kredi notu; öncelikle konut kredisi kullanabilmek üzere kredi notunuzun yeterli düzeyde olması lazım.

2. Peşinat ve kredi tutarı; alacağınız eve ödemeniz gereken %25 peşinat olması gerekmektedir. Konut kredileri genelde rayiç üzerinden hesaplandığından kredi miktarı düşük çıkmaktadır. Bu yüzden alacağınız evi için ne kadar kredi çıktığını araştırın.

3. Uzun süre çalışıyor olmak; konut kredisinde aranan şart aynı iş yerinde 6 ay çalışıyor olmaktır.

4. Evli olmak, eşinizin çalışıyor olması; evli olmayı en büyük avantajlardan biri olarak sayabiliriz. Eşiniz çalışıyor ise hanenin geliri artacaktır ve bankaya eşinizi kefil olarak gösterebilirsiniz.

İrtibat: 0532 312 01 16

DMCA.com Protection Status