Marmaris Gayrimenkul Pazarı

Salgın koşullarının dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Marmaris gayrimenkul Pazarı kapsamında talebi daraltan etkilerinin olduğunu Gönenç Emlak Şirketi açıkladı. Bize özgü yapısal konut sektörü sorunları yanında faiz oranlarının ve döviz kurlarının yükselmesi enflasyonist baskı konut fiyatlarının pahalı denilecek seviyeden satışa sunulmasına neden oldu. Konut başına arsa payı ile inşaat maliyetlerinin artışı negatif unsur oldu. Marmaris gayrimenkul pazarı turistik popüler ilçe olmanın şansını yaşıyor. Turizm sektöründe marka değeri var. Bu özellik talebin oluşmasında önemli unsur. Talep sürekli dinamik dalgalanmalar yaşıyor. 1994 yılından beri gayrimenkul pazarı için hizmet veriyoruz. Satılık kiralık taşınmaz fiyatlarının düştüğüne hiç tanık olmadık. Sadece talep artar ya da yavaşlar. Fırsat, beğendiğin hayalindeki evi satın almaktır.

Konut Piyasaları

Sektördeki gerileme, tahmin edilmesi kolay olmayan piyasa koşullarının etkilenmesiyle sonuçlandı. Faiz ve değerleme oranlarında benzerine az rastlanan önemli dalgalanmalar yaşandı. Alıcılar gayrimenkul piyasasına aktif olarak katıldığımdan yeni süreç kendine özgü ivme kazanıyor. Envanter düzeylerinin düşük kalmasına karşın, bazı örnek alımlarında giderek seçici hale geldiği izleniyor. Karakteristik olarak, orta yaş üzeri alıcılar, arzu ettikleri evi elde etme konusunda taviz vermek konusunda isteksiz oldukları görülüyor.

Profil Analizi

Ulusal Emlakçılar Birliği tarafından gerçekleşen ankete göre, 58 yaş üzerindeki yüz bin civarı katılımcının nerede ise yarısı, alımlarından ödün vermeyi kesinlikle reddetti. Tersine, aynı ankette Profil analizi yapıldığında en son mülklerini almaktan taviz vermeye istekli olmayan, önemli ölçüde küçük genç ev alıcısı tipi tespit etti. Genç, müstakbel alıcılarının %28’i uzlaşmayı ihmal etti. Genç alıcıların fiyat, büyüklük, işten uzaklık, tarzı konusunda fazla tasarruf etme olasılıkları ise yüksekti.

Alıcıların Davranış Tarzı

İlginç olanı, yaş ile uzlaşmaya isteklilik arasındaki ilişkiydi. Potansiyel alıcılar ne kadar yaşlanırsa, uzlaşmaya o kadar az istekli olurlar. Bu ilişki deneyime yansımıştır. Mevcut durumda birden fazla taşınmaz aldığınızda, neyi isteyip istemediğinizi mutlaka bilirsiniz. Bazı alıcıların gerçekten neye ihtiyaçları olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Beş yatak odalı konut isteyerek alanlar odalardan ikisini asla kullanmayabilirler. Ne istediklerini bilmek önemlidir. Biz buna bilinçli alıcı diyoruz. İsteklerini hayallerini gerçekleştirmek için oluşturdukları bütçe arasında uçurum yok. Genç alıcılar ihtiyaçlarına göre ev alıyor gibi görünürken, yaşlı nüfus alımlarını arzularına dayandırıyor gibi görünüyor. Buradan; uzlaşma konusundaki isteksizlikleri. Karşımıza çıkıyor.

Tercihlerin Oluşumunda Etkiler

Tabii ki, satın almaya seçici yaklaşım gerekir. Nihayetinde seçicilik süreci çok zorlaştıracaktır. Uzlaşmaya istekli olmadan, mükemmel evi bulmak zor hatta olanaksız olması mümkündür. Gayrimenkul danışmanları sadece taleplerini karşılamak için istenen fiyattan çok fazlasını ödemeye istekli yaşlı alıcılarla sık karşılaşıyor. Alıcıların yeni evlerle fazla ilgilendiğini izliyoruz. Potansiyel alıcı ne kadar yaşlıysa, evlerinin o kadar yeni olmasını istediklerini yansıtır diyebiliriz.

Yaşlı alıcıların, belirli koşulları karşılayan pazar aramak amacıyla zaman kaybetmek yerine yeni ev satın almanın peşine düşme olasılıkları muhtemelen yüksektir. Özellikle konut piyasaları geliştikçe, bunu yapmak üzere finansal kaynaklara sahip olmaları kolaylaşacaktır. Diğer yandan, Y kuşağının aramalarını 1986 civarında inşa edilmiş evlere havale etme olasılığı nispeten yüksektir. Sınırlı uzlaşma eğilimi olan yaşlı nüfuslara hitap eden ev inşaatçıları, cesaret verici eğilimler yaşadılar. Tarzların belirlenmesinde teknolojik sosyal dönüşümler iz düşümlerini yansıtırlar. Marmaris Gayrimenkul pazarı hakkında sorularınız için lütfen bize ulaşınız.

İrtibat: 0532 312 01 16

Marmaris Gönenç Emlak