Marmaris Emlak Pazarı

Marmaris Emlak

Marmaris Emlak Pazarı

Pazarı Ne Belirler? Bu soru ile başlayalım. Muğla Marmaris Emlak pazarı kapsamında konut piyasası belirleyici unsurlarına bakıldığında yatırımcı önemli verileri edindiğini Gönenç Emlak Şirketi açıkladı. Gayrimenkul sektörü önemli genişlik ve zenginliğe sahiptir. Ülke ve dünya ölçeğinde kabul edilmiş kurallar vardır. Prensip olarak sadece Marmaris Emlak Pazarı sadece bütünün parçasını yansıtır. Çoğu insan emlak piyasası için borsa gibi ölçüleceğini düşünür. Bazı özel tanımlamalar da vardır. Örneğin Boğa, Ayı. Gayrimenkulde, boğa piyasasına yönelik ortak ifadeler; yukarı, güçlü, iyi, sıcak ile satıcının şeklindedir. Ayı piyasası ise; yumuşak, kötü, düşüş veya alıcının olarak tanımlanır. Günlük olarak, medyanın, çoğu ortalama yatırımcının kafasını karıştıran gerçeklere, rakamlara dayalı olarak emlak piyasasını tanımlamakta benzer ifadeleri kullandığını duyacaksınız. Duymuş olabileceğiniz sayılar hakkında kategorileri tartışalım. Piyasayı, daha da önemlisi yatırım stratejilerinizi nasıl etkilediğini görelim.

Yeni Ev Satışları

Yeni inşa edilen evlerin satışı, piyasa ekonomisti tarafından piyasanın gücünü veya zayıflığını ölçmekte kullanılan göstergedir. Veriler, ev inşa edenlerden, inşalarına planlanmış izinler, tüketicilerden birinci el konut siparişleri şeklinde gelir. Veriler yatırım planınızla alakalı çünkü birinci el evlere talebin ne kadar güçlü olduğunu gösterebilir. Ancak, arazinin olmadığı şehirler gibi bazı yerlerde yüklenici firmaların büyük miktarlarda yeni yapılar yapmadığını unutmayın. Aynı şekilde, arazinin bol olduğu banliyö bölgelerinde, sonsuz alan, aşırı arz sonuçları vardır.

Birinci El Yapılar

İnşaatçıların çoğunun, farklı pazarda faaliyet gösteren büyük şirketler olduğunu unutmayın. Şirketler büyük hacimler üzerinde çalışıyorlar. Sırf inşaat ruhsatları, planlar taahhüt ettiklerinden, başa baş ya da muhtemelen para kaybettikleri pazarlarda evler inşa etmeye devam edebilirler. Büyük firmalar belirli pazarda hala birinci evler yaparken, genellikle kısa vadeli finansal kararlar yerine uzun vadeli planlara bakıyorlar. Yerel Marmaris Emlak piyasasının geri kalanını etkileyebilecek arz fazlası sorunu bir yana, yanlış pazar gücü duygusu yaratabilir.

Pazar Özellikleri

Pazarınızdaki inşaatçının iyi durumda olup olmadığını anlamanın iyi yolu, konut arzına bakmaktır. İnşaatçılara tipik tedarik, yaklaşık altı aylık evdir. Yani inşa etmeyi bırakırlarsa, altı ayda mevcut listeler tükenir. Elinizde altı aydan fazla zaman olması arz fazlasının işaretidir. Tersi de doğrudur. Ayrıca, firmalar, üzerinde yapı olmayan arsalar satıyorlarsa, genellikle çok fazla araziye sahip oldukları anlamına gelir. O bölgedeki yeni evlere yumuşak pazarın başka işaretidir. Elmaları elmalarla karşılaştırdığınızdan emin olun. Konut inşaatı satış bilgilerini analiz ettiğinizde, müstakil evlerle karşılaştırmak önemlidir. Kat mülkiyeti, çok aileli mülklerin farklı alıcıları vardır. Güçlü talep olması, diğerinin olmaması mümkündür. Gayrimenkul hakkında rapor veren kaynaklarda müstakil evler, apartmanlar, çok aileli mülklerde veriler genellikle bozuktur.

Yeniden Satışlar

Mevcut evlerin yeniden satışı, özellikle çok sayıda yeni ev arzının olmadığı bölgelerde, yerel gayrimenkul piyasanızın başka göstergesidir. Verilerin piyasadan geldiğini biliyoruz. Taşınmaz satışlarının fiyatının, satılan ev sayısından daha önemli olduğunu unutmayın. Ayrıca konut satışları düştü şeklinde de ifade edilebilir. Sadece satılan ev sayısının düştüğü anlamına gelir, fiyat değil. Satılan taşınmaz sayısının azalması, artması denklemin sadece parçasıdır. Ev satışlarına ilişkin veriler incelemek amacıyla bulunabilir.

Marmaris Emlak Pazarı | Yazarlar
Yazarlar

İrtibat: 0532 312 01 16